Tickets Restaurant

Business

Crelan

Trots op het duurzame partnership

foto-peter-vennemanSinds vorig seizoen is de coöperatieve Belgische bank Crelan hoofdsponsor van Crelan Okapi Aalstar. De samenwerking begon al in 2002 en vandaag is die uitgegroeid tot een stevig en duurzaam partnership. Bestuurder-directeur bij Crelan, Peter Venneman, geeft uitleg.

“Als coöperatieve bank vinden wij het belangrijk om maatschappelijke projecten te steunen, zowel op het vlak van cultuur als op het vlak van de sport. Wij kiezen altijd voor duurzame projecten, waarbij de nadruk ligt op nabijheid, teamspirit en openheid.

We zijn gestart als een kleine sponsor maar onze samenwerking is jaar na jaar gegroeid. Sinds vorig seizoen zijn we de enige hoofdsponsor van Crelan Okapi Aalstar. Je kan dus gerust stellen dat we een duurzame partner van de club zijn.”

De keuze voor Okapi is ook goed overwogen. “Ik zie het als een win-winsituatie. Voor de club is het belangrijk dat hij een stabiele partner heeft. Op die manier kan Crelan Okapi Aalstar strategische beslissingen nemen en de werking verder uitbouwen. Maar ook voor Crelan is dit interessant. Als sponsor reken je op zichtbaarheid voor je merk. De sterke progressie en de mooie resultaten van de club tijdens de voorbije jaren zijn op dat vlak een voordeel.

Maar in onze relatie speelt ook meer dan louter het cijfermatige. Ik heb het dan over de goede relatie die we met het clubbestuur hebben opgebouwd. Het bestuur betrekt zijn voornaamste sponsors regelmatig bij het beleid door een open en frequente dialoog. Ik zie ook vele gelijkenissen tussen de club en de bank. Crelan Okapi Aalstar heeft een mooi groeiparcours afgelegd. Van lokale club is ze uitgegroeid tot een nationale speler met een professionele werking en een gezonde ambitie om het steeds beter te doen. Ondanks dat alles heeft de club wel zijn familiale karakter behouden. Niemand in Aalst loopt naast zijn schoenen. Integendeel, het bestuur, de coaches, de entourage en de spelers zijn allemaal heel toegankelijk. Ook Crelan is van een kleine bank uitgegroeid tot een middelgrote bank, maar tijdens dat groeiproces hebben we evenmin het contact met onze klanten verloren.

De nieuwe coaching staf, Steve Ibens en Wim Van Peteghem, kiezen voor een ploeg met vooral Belgisch talent, aangevuld met ervaring uit de VS. Als 100% Belgische bank vinden wij het schitterend dat Belgische spelers hier de kans krijgen om hun talenten verder te ontplooien.

De sfeer die hier onder de supporters heerst is bovendien fenomenaal. De thuiswedstrijden in een kolkend Forum zijn dan ook de ideale gelegenheid om onze klanten uit te nodigen en we zakken ook graag zelf eens af naar het Forum”.

Bij Crelan blikken ze tevreden terug op vorig seizoen. “Het was een prachtig, emotioneel seizoen. We hebben samen met alle supporters toegeleefd naar de play-offs en we hebben genoten van de sterke prestaties. De publiciteit die dit met zich meebrengt is mooi meegenomen. We duimen voor een nog straffer seizoen en we dromen, samen met de hele club, van de titel.

okapi-crelan“Naast het basketbal zijn we ook nog aanwezig in het wegwielrennen en veldrijden met onze ploeg Crelan- Vastgoedservice, met Wout Van Aert als kopman. Daarnaast is Crelan hoofdpartner van de Belgische Atletiekbond, shirtsponsor van de nationale atletiekploeg, Premium Partner van de familie Borlée en hoofdpartner van de Belgian Tornados (4×400 m heren). Sport maakt onderdeel uit van een gezonde levensstijl en het brengt mensen dichter bij elkaar, dat zijn voor ons de voornaamste uitgangspunten.

En voor wie de bank nog niet kent, licht Peter Venneman graag toe. “Crelan is een 100% Belgische bank. De Belgische coöperatieve Kas, CrelanCo, is voor 100% aandeelhouder. Ons beleid is dus niet afhankelijk van buitenlandse investeerders en dat is toch een voordeel voor een bank die dicht bij haar klanten wil staan. Onze coöperatieve waarden dragen we hoog in het vaandel: respectvol, verantwoord, persoonlijk en verbonden. Dat zijn de waarden die we toepassen in ons dagelijks beleid en die we ook willen terugvinden in de partnerships die we aangaan.

Doordat we een coöperatieve bank zijn, kunnen klanten ook een stukje mede-eigenaar worden van onze bank. Ze doen dat door maatschappelijke aandelen aan te kopen. Meer dan 290.000 klanten stapten in het coöperatieve project.

Crelan biedt een ruim aanbod bank- en verzekeringsproducten voor de gezinnen, de zelfstandigen en de ondernemers, daarnaast hebben we een gespecialiseerd financieel productenaanbod voor de land- en tuinbouwers. Klanten kunnen terecht in 685 kantoren, verspreid over het hele land, waar zelfstandige bankagenten de dienstverlening waarborgen. Onze bank heeft ook nog twee dochterbedrijven, met name Crelan Insurance en Europabank; samen vormen we de groep Crelan.

Meer info? Kijk snel op www.crelan.be