Crelan - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Business

Crelan

Sinds 2016 is de coöperatieve Belgische bank Crelan hoofdsponsor van Crelan Okapi Aalstar. De samenwerking begon al in 2002 en vandaag is die uitgegroeid tot een stevig en duurzaam partnership. Crelan CEO Philippe Voisin geeft uitleg.

 

CEO Philippe Voisin
Crelan CEO Philippe Voisin

Waarom Crelan deze sport verder sponsort?

Crelan heeft een hart voor de sport. We zijn reeds lang genoeg actief als sponsor in de sportwereld om niet versleten te worden als een eendagsvlieg of opportunist. Onze baseline in de sport luidt trouwens: “Crelan, tussen sporter en supporter.” We krijgen de kans om ambitieuze sportieve projecten te ondersteunen en geven ook de kans aan de fans om de sportbeleving in België vanop de eerste rij mee te maken.

We geloven in de maatschappelijk waarde van sport in het algemeen en van basketbal in het bijzonder. Basket brengt mensen bij elkaar en het blijft bovendien een erg populaire sport bij jongeren. Teamgeest en professionalisme bepalen het succes van een basketploeg. Je wint als een ploeg en je verliest als een ploeg. Dat geldt voor een sportclub, maar ook bij Crelan moet dat de maatstaf zijn.

 

De beleving van basketbal in het Forum?

Basketfans weten dat het kan spoken in het Forum. Onze klanten vinden het een unieke ervaring om die schitterende sfeer tussen de supporters en dichtbij de spelers te beleven. We nemen onze klanten – wanneer de gelegenheid zich voordoet – dan ook met veel plezier mee naar het Forum om te genieten van spektakelrijk basketbal in een fantastische sfeer.

 

Nieuwe spelers : wat zijn de verwachtingen?

Het is altijd een beetje afwachten hoe de nieuwe spelers zullen presteren. Net als de supporters kijken ook wij reikhalzend uit naar de eerste wedstrijden en naar wat de nieuwe jongens in hun mars hebben. Dat jonge veelbelovende Belgen en Amerikanen hier hun kans zullen krijgen, daar staan we natuurlijk voor de volle 100% achter. De gevestigde waarden in de kern, zoals Troisfontaines, Geukens en Tofi zullen die nieuwe jongens zeker mee op sleeptouw nemen. Ook de nieuwe coach belooft meer vuur in het Forum te brengen, we kijken ernaar uit!

 

Schets de club in vergelijking met 5 jaar geleden?

De club en het bestuur hebben hun ambities duidelijk uitgesproken met het “Okapi 2020”-project, namelijk een prijs pakken binnen de drie jaar. Zelfs als dat niet lukt, denk ik dat er grote stappen werden gezet in de verdere professionalisering van de club. Het bestuur heeft moeten vechten opdat de nieuwe zaal er zal komen, maar die nieuwe zaal belooft wel veel deuren te openen voor de club en de supporters.

Meer info? Kijk snel op www.crelan.be