Basic-Fit Brussels 71-75 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

20 oktober 2017

Basic-Fit Brussels 71-75 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Crelan Okapi Aalstar startte met te weinig grinta aan de partij en de thuisploeg profiteerde hiervan om uit te lopen tot 5-0 langs Muya en Harrell. Brussels acteerde zonder Matulionis en Kravic, die deze week met een onvoldoende naar huis werden gestuurd. Okapi raakte enkel inside tot aan de korf. Slordigheden van onder andere Vernon Taylor en resem overhaaste shots, hielpen Brussels om de kloof verder uit te diepen tot 13-4. Hoog tijd voor een time-out dus (4:30). Het beterde vooralsnog niet voor de ajuinen. Offensief lukte niks terwijl aan de overkant Simmons zijn bewakers alle kleuren van de regenboog liet zien (19-6). Senne Geukens kon na een zwak Aalsters’ kwart afsluiten met een lay-up (19-8).

Niks gebeurd natuurlijk. Er volgen immers nog 3 kwarts. Loubry had het anders begrepen en begon met een van zijn gekende floaters. Dunham vocht terug en met 2 driepunters op rij, werd de kloof herleid tot 21-16 (8:15). Harrell kon Brussels aan de leiding houden met jumpers. Langs Geukens werd het 24-21 maar opnieuw Harrell en Muya diepten de kloof uit (29-21). Een driepunter van Troisfontaines, op assist van Channels, bracht Okapi terug tot 30-24. Een score plus bonus van Tofi hield Aalstar in de buurt van de hoofdstedelingen (36-30 2:00) en Vernon Taylor legde de ruststand vast op 38-32.

Scores van Tofi en Taylor brachten Okapi nu echt wel in het zog van de thuisploeg (38-36). Een fastbreak lay-up van Channels deed de bordjes kantelen op 38-38. De wedstrijd kon beginnen…(8:35). Bill Amis scoorde zijn eerste punten van de wedstrijd vanop de vrijworplijn. Ze waren meteen goed voor de 40-42 voorsprong. 5 Punten op rij van Troisfontaines en een driepunter van Taylor brachten Brussels in de problemen (45-50). Toen ook Channels nog eens een snelle bom afvuurde, wezen de bordjes 45-53 aan. De Aalsterse verdediging stond op punt en Brussels kon even geen deuk meer in een pakje boter schieten. Fastbreaks van Depuydt en Loubry brachten de thuisploeg toch dichterbij (49-53). Dunham scoorde vanop de vrijworplijn, maar de driepunters van Jonas Foerts en Brandon Peterson deden de eerste driepunter van Chrabascz teniet (55-58).

Peterson bracht zijn ploeg volledig terug in de wedstrijd (57-58) met een dunk op de fastbreak. Gelukkig voor de ajuinen wist ook kapitein Geukens het netje hangen (57-61). Depuydt zorgde nogmaals voor de aansluiting, maar dichter kwam Brussels niet (59-61). Scores van Amis en Troisfontaines gaven Aalstar een knappe voorsprong (59-66 5:07). KT Harrell wou de handdoek nog niet werpen en Lichodzijewski mocht al te makkelijk het 64ste punt van de hoofdstedelingen door het netje gooien (64-66). Vernon Taylor knalde een driepunter binnen en John Tofi leek de match te beslechten met 4 punten op rij (66-73). Zijn bonusvrijworp werd gemist en het liet Brussels toe om langs Muya en Loubry de wedstrijd spannend te houden (71-73). De Aalsterse verdediging stond net op tijd klaar om KT Harrell op te vangen en hij miste de lay-up voor de verlengingen. Vernon Taylor klaarde – na een vrijwillige fout – het klusje vanop de vrijworplijn (71-75 00:08).

Aalstar speelde geen goede partij maar het toonde veerkracht na het slechte eerste kwart. Met zijn 4de zege van het seizoen gaat het dan ook verdiend mee aan de top in de Euromillions-league.

Hans Rombaut

Scouting: klik hier


Foto’s

foto8   foto7   foto6   foto5

foto4   foto3   foto2   foto1

Geert Segers