Basic-Fit Brussels 102-72 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

7 april 2019

Basic-Fit Brussels 102-72 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Na de zware thuisnederlaag van vrijdagavond tegen een swingend Brussels mocht Crelan Okapi Aalstar proberen om revanche te nemen. Het is dan ook bij proberen gebleven. Op geen enkel moment in de wedstrijd toonde Aalstar de wilskracht om het de hoofdstedelingen moeilijk te maken. Net zoals vrijdag was de defense afwezig en ook in de rebounds moesten de ajuinen hun meerdere erkennen in Basket Brussels. Tot   6-5 kon Okapi de aansluiting bewaren maar een 12-3 tussenspurt langs een bedrijvige Chris Smith en Licho zorgden ervoor dat al snel in de eerste periode de ajuinen op achtervolgen aangewezen waren (18-8). Het was uiteindelijk ouderdomsdeken Muya die het eerste kwart kon afsluiten met een driepunter bij een 29-15 stand.

Ook in het tweede kwart kon/wou Okapi geen vuist maken en kon Brussels makkelijk hun spelletje blijven spelen. Caleb Walker leek bezig met een “walk in the park” en onder zijn impuls stuwde Brussels door naar 40-23. Toen hij ook nog aanvallende steun kreeg van Jonas Foerts wezen de bordjes een alweer beschamende 56-26 aan bij de rust.

Wedstrijd gespeeld natuurlijk en Brussels duwde niet meer door. Stevens en Walker toonden hun ploeg de weg naar de korf (69-38). Bij de ajuinen was er een schaarse opflakkering van Thomas en Jon Jon die voor wat punten zorgden. Toen center Radic en Chris Smith elk met een driepunter uitpakte, werd de stand aan het einde van het derde kwart vastgelegd op 81-46.

Brussels had zijn schaapjes op het droge en dus liet het Aalstar toe om wat aan de achterstand te doen. Voor de thuisploeg was het afwachten wie de Century zou scoren. Radic kreeg de eer met een jumper bij een 101-67 stand. Een dunkje van Amis en vrijworpen van Kendall Smith legden de eindstand vast op 102-72 na een ronduit zwakke prestatie.

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting