Belfius Mons-Hainaut 80-78 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

26 december 2017

Belfius Mons-Hainaut 80-78 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Crelan Okapi Aalstar had nog een eitje te pellen tegen Mons Hainaut na de bekernederlaag. Het moest het wel stellen zonder zijn Belgian Lion Olivier Troisfontaines die ziek te bed lag. Channels probeerde zijn non-match van zaterdag weg te spoelen en leek daar initieel ook in te lukken (0-2). Tot daar duurde het Aalsterse feestje want Justin Cage en Chris Jones wipten op en over de ajuinen (5-2). De ingevallen Geukens probeerde de bakens te verzetten maar het leverde niets op. Met nog 4 minuten te gaan in het eerste kwart was de 10-puntenkloof bijna een feit (14-5). Toen Tre Demps III ook zijn eerste jumper van de partij raak trof, greep coach Jaumin naar de time-out (18-5 1:55). De jumper van Sam Hemeleers was goed voor de 20-9 stand na een bleek eerste kwart (3 op 14 shots)

Ook in het tweede kwart was er vooralsnog niet veel beterschap te merken. Chrabascz scoorde op zijn typische manier maar hij moest ook toekijken hoe Demps voor de 24-11 zorgde. Een paar betere minuten voor Aalstar bracht de ajuinen terug onder de 10-puntenkloof (24-15). Senne Geukens lukte zijn 7de punt van de avond en zorgde zo voor de 26-18 stand. Mons begon terug te scoren aan een heel hoog percentage. Uitblinker Chris Jones knalde de verre jumper binnen boven Channels. Amis vocht terug met een driepunter op assist van diezelfde Channels maar ook Lasisi en Love wisten de ring hangen (36-23). De eerste punten van John Tofi werden gevolgd door de eerste verre jumper van Dunham en de eerste score van Vernon Taylor. Okapi kwam zo terug tot 36-29 en nu was het aan coach Goethals om de time-out aan te vragen (0:55). De reverse lay-up van de aalsterse topscoorder Channels was goed voor de 36-31 ruststand.

Aalstar schoot goed uit de startblokken in de 3de periode en werkte zich langs Dunham en Tofi in het zog van de thuisploeg (36-35). Mons herstelde zich snel. Love en Green brachten de vosjes terug 8 punten voor (45-37 5:46). De bommen van Geukens kwam net op tijd (48-45 3:10). Dichter kwam Okapi voorlopig niet. Demps zorgde nu voor de Bergense punten en Aalstar klampte aan (52-49). Geukens pakte nog eens uit met een bom, maar die werd aan de overkant teniet gedaan door Garlon Green, die zijn 15de punt van de avond scoorde. Het laatste woord was echter voor Justin Kohadja die op de buzzer de 56-54 stand kon vastleggen aan het einde van het derde kwart.

Bill Amis stelde gelijk met een jumper maar Demps bleef op hoog niveau acteren. Tezmane met Cage hield hij zijn ploeg aan de leiding (64-58). Okapi panikeerde niet en vocht terug. Chrabascz met de inlegger en Vernon Taylor met 5 punten op rij brachten Aalstar voor het eerst aan de leiding sinds de 0-2 voorsprong in het eerste kwart (64-65 4:40). Garlon Green bleef feilloos vanop de vrijworplijn en dus bleef het spannend (71-70). De ingevallen Chris Jones nam de rol van scoorder terug over. Zijn jumper deed coach Jaumin naar de time-out grijpen (73-70 2:15). Justin Cage kon al te gemakkelijk de 75-70 in het netje leggen, maar de wedstrijd was nog niet gedaan. Channels en Taylor hielden het hoofd koel vanop de vrijworplijn en klampten aan (77-76). Het mocht echter niet baten. Demps scoorde vanop de vrijworplijn de 80-78 met nog minder dan 10 seconden te spelen. Aalstar had kans om een verlenging of de overwinning uit de brand te slepen. Senne Geukens was echter onfortuinlijk en verloor net over de middenhelft de bal…weg was de kans op de gelijkmaker. Aalstar speelde verdienstelijk 3 quarts, de overwinning heeft het echter in het eerste kwart laten liggen.

Hans Rombaut

Foto’s

foto8   foto7   foto6   foto5

foto3   foto2    foto1 (1)  foto4

Geert Segers

Scouting