Belfius Mons-Hainaut 81-70 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

12 december 2017

Belfius Mons-Hainaut 81-70 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Do or die. DE wedstrijden waar elke sporter voor leeft. Hier onderscheid men de muizen van de mannen. De opdracht voor Crelan Okapi Aalstar was simpel: winnen!

De thuisploeg begon het best aan de partij met scores van Jones en Tiby, maar Aalstar klampte aan langs Channels en Troisfontaines (6-6). Toen Garlon Green uitpakte met een driepunter, was dat het begin van een 7-1 tussenspurt. Coach Jaumin greep snel naar de time-out om de verdediging bij te stellen (13-7 3:56). Chrabascz prikte tegen met een moeilijke lay-up maar Aalstar was niet secuur genoeg vanachter de driepuntslijn om de kloof snel te dichten (13-9). Channels zorgde voor de aansluiting (13-11). Dichter kwam Okapi niet. Cage en Francois Xavier-Robert bezorgden de thuisploeg een 17-11 voorsprong aan het einde van dit low scoring eerste kwart.

Het tweede kwart begon desastreus voor de bezoekers. Tiby en Francois Xavier-Robert domineerden de paint en Aalstar stapelde de balverliezen en losse flodders op (24-14). Halfweg de 2de periode leek de kwalificatie voor de halve finale heel ver weg. Time-out Jaumin dus in de hoop dat het tij zou keren (28-14 6:04). Niks was verloren natuurlijk. Ook Mons stond in de heenwedstrijd op een bepaald moment 17 punten in het krijt en stilletjes aan werden die uitgewist. Tijd genoeg dus om de bovenhand te nemen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voorlopig echter wou de thuisploeg van geen wijken weten. Tre Demps en Green bleven de korf bestoken (32-18). Een Aalsters tussenspurtje langs Tofi en Troisfontaines, deed de hoop bij de meegereisde supporters toenemen (32-23). Troisfontaines, de enige die een shot leek te lukken in de eerste helft, flirtte met de 10-puntenkloof (35-25). Gelukkig kon Olivier met een driepunter – zijn 14de punt van de avond – de 37-28 ruststand door het net mikken.

Okapi kwam beter geinspireerd uit de kleedkamers en begon aan de achterstand te knabbelen. Channels en Tofi zorgden voor de ’37-32. De eerste driepunter van Amis zorgde voor de aansluiting. Toen even later ook Taylor – eindelijk – zijn eerste shot lukte, stonden de bordjes op 39-37. Senne Geukens stelde met zijn eerste score van de partij gelijk (39-39). Mons leek weer even weg te kunnen lopen van Aalstar, maar Kohadja en Channels bleven bij de les (43-43). Francois Xavier-Robert, bezig aan een nuttige partij, scoorde de 48-43. Een driepunter van Channels hield Aalstar in de partij (52-48). Matt Tiby en Tre Demps bezorgden Okapi een kleine kater aan het einde van de derde periode (56-48).

10 minuten stonden er nog op de klok om de 8 punten achterstand om te buigen in een voorsprong en even leek het nog spannend te kunnen worden. Channels buffelde zich een weg naar de 56-50. Maar daar stopte het dan voor de ajuinen. Een paar balverliezen verder, wezen de bordjes 61-50 aan en was de kwalificatie een verre droom (7:24). Lasisi leek met een verre driepunter ook die verre droom aan diggelen te knallen. Aalstar speelde bij momenten met 4 spelers. De open man stond er wel degelijk, maar werd om de een of andere reden niet gevonden. Channels kon met een And-1 milderen tot 66-59 (4:50) en dus was de wedstrijd nog niet volledig gespeeld. De reverse lay-up van Lasisi en de jumper van Demps waren beslissend (70-59 2:36). Uiteindelijk moest Aalstar verdiend de duimen leggen tegen een beter Mons. Einduitslag 81-70. Crelan Okapi Aalstar kan zich vanaf nu volledig concentreren op de Euromillions-league.

Hans Rombaut

Foto’s

foto8   foto7   foto6   foto5

foto4    foto3   foto1    foto2

Geert Segers

Scouting