Belfius Mons-Hainaut 91-81 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

15 december 2018

Belfius Mons-Hainaut 91-81 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Na de mooie prestatie van Crelan Okapi Aalstar in het bekeravontuur tegen Oostende, mochten de ajuinen in de Mons Arena hun competitie herbeginnen.m
En Aalstar begon niet onaardig tegen de thuisploeg. Langs een bedrijvige Van der Mars en Jon Jon Williams kon het makkelijk gelijke tred houden naast Bergen dat teerde op scores van Nikiloc en nieuwkomer Mike Smith (10-10). Een paar Aalsterse balverliezen zorgden er toch voor dat Mons met een kleine voorsprong het eerste kwart mocht afsluiten in een evenwichtige partij (22-19).

Kendall Smith stelde snel gelijk met zijn eerste driepunter van de avond en even later Simon Buysse langs een mooie backdoor-pass van Amis het 24ste punt scoren voor de bezoekers (24-24). Een tussenspurtje van Bergen langs Lasisi en Nikolic deed coach Jaumin naar de time-out grijpen (29-24 7:07). Offensief bracht de time-out geen soelaas. Bergen spande zijn defense aan en Aalstar kwam niet meer tot scoren. Een jumper van Mike Smith bracht de 10-puntenkloof op het bord en Jaumin greep naar zijn 2de time-out (36-26 2:55). Mike Smith mocht vanop de vrijworplijn zijn 13de punt van de avond scoren en zo de 42-30 ruststand op het bord prikken.

Geen beterschap voor Aalstar in het begin van het derde kwart. Langs Van der Mars en Jon Jon Williams wist het wel te scoren maar een onnavolgbare Mike Smith en de kwikke Chris Jones bezorgden de Aalsterse bank kopzorgen (52-35). Er stond geen maat op de thuisploeg die vlot verder wegliep van de bezoekers. Eerst scoorde Smith nog eens een driepunter (20ptn) en even later dunkte Nikolic de 61-39 op het bord. Wedstrijd gespeeld. Bill Amis zorgde voor de 73-51 aan het einde van 3de kwart.

In een totaal overbodig vierde kwart bleef Nikolic scoren. Aalstar had een totale offensieve off-day en moest toezien hoe de thuisploeg de kloof verder uitdiepte tot 80-54 (6:24). Kendall Smith poetste zijn statistieken nog wat op (18 ptn) maar het was een pleister op een open wonde vanavond (83-61). Aalstar milderde nog tot 91-81. Kendall Smith werd topscoorder in de partij met 27 punten. Volgend weekend komt Limburg op bezoek en die wedstrijd moet zeker gewonnen worden.

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting