Crelan Okapi Aalstar 82-90 Basic-Fit Brussels - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

10 februari 2017

Crelan Okapi Aalstar 82-90 Basic-Fit Brussels

Verslag

Okapi leidt terug een zure nederlaag in zijn eigen Forum en tegen een naaste concurrent. Het moest met lede ogen toezien hoe de hoofdstedelingen, die zonder Guy Muya speelden, zich herpakten na een verschroeiend eerste kwart van de ajuinen om in de laatste minuten van de partij Aalstar een oplawaai van jewelste te geven (82-90).

Zoals gezegd begon het nochtans heel goed voor Aalstar. Naim El Khounchar leidde de debatten in de beginfase van de wedstrijd en tezamen met Troisfontaines en Tofi sprokkelden ze een kloofje bijeen op de Brusselaars (13-6). Coach Crevecoeur vond geen manier om Tofi te stoppen en toen deze even later op assist van Naim de 21-9 door het netje dunkte, was het Forum in extase. De ingevallen TJ Bray begon te scoren, maar hij moest toch toezien hoe Amis en Landis de knappe 28-14 voorsprong op het scorebord plaatsten aan het einde van het eerste kwart.

Ronell Taylor diepte met een driepunter de kloof verder uit naar 31-14 en okapi leek op weg naar een makkelijke zege. Leek….want Lichodzijewski en Ubel begonnen nu ook het netje te vinden terwijl bij de thuisploeg alleen nog Taylor scoorde op dat moment. De inspanningen van Ronell waren echter sterk genoeg om de kloof te vrijwaren (48-32). En toen liet Aalstar toe dat Brussels kon lopen en begon het zelf slordig te spelen. Peciukevicius met de lucky driepunter, Licho met een verre tweepunter en Maxime Depuydt met vrijworpen, zorgden ervoor dat de wedstrijd aan de rust nog niet in zijn definitieve plooi lag (50-42).

Aalstar slaagde er na de pauze niet meer in om het ritme terug te vinden waarmee ze de eerste 15 minuten Brussels van het kastje naar de muur speelde. Even kon het nog de schijn opwekken dat het de wedstrijd onder controle had (56-45), maar scores van Depuydt en Simmons brachten de hoofdstedelingen wel heel dicht bij de thuisploeg (56-53). Okapi kwam niet meer tot scoren en leed ook nog een paar zure balverliezen waardoor Peciukevicius vanop de vrijworplijn de aansluiting kon maken met de ajuinen (58-56). Tofi kon toch nog voor de 60-56 zorgen aan het einde van her derde kwart.

Onze Californische reus startte verschroeiend aan het laatste kwart, maar trapte even snel op zijn adem (66-59). De driepunter van ‘Lichodzijewski deed pijn (68-64). Toen even later Depuydt nog een driepunter afvuurde en ook Simmons raak trof vanop afstand, was de match volledig in evenwicht (74-74). Even nog kon de thuisploeg het voortouw nemen (78-76) en toen vond Brussels het welletjes geweest. Terug Depuydt scoorde de gelijkmaker en TJ Bray vuurde de beslissende driepunter af (78-81). Aalstar hing in de touwen terwijl Ubel en Simmons de ajuinen opnieuw een zware kater bezorgden (82-90)

Hans Rombaut

Scouting: klik hier

Kris Goosens en Caroline De Meerleer

Foto’s

Foto’s komen morgen online. het Forum moet immers onmiddellijk klaar gemaakt worden voor de nacht van Oilsjt Mjoezik, morgenavond.

Geert Segers

Persconferentie

Sven De Smet

Interviews

Stijn Verdoodt en Johan Mertens (in samenwerking met mediapartner Stadsradio Goeiedag 107.8Fm en Oilsjt Mjoezik 105.1Fm)