Crelan Okapi Aalstar 81-80 Belfius Mons-Hainaut - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

14 oktober 2017

Crelan Okapi Aalstar 81-80 Belfius Mons-Hainaut

Verslag

Langs Een bedrijvige John Tofi kon Crelan Okapi Aalstar een lichte voorsprong behouden tot halfweg het eerste kwart. Een secuur Mons kon dan langs de ingevallen Tre Demps en Garlon Green een 0-12 plaatsen op anderhalve minuut tijd (4 driepunters op rij). Hoog tijd dus voor een time-out (12-20 3:41). Okapi liet zich niet uit zijn lood slaan door al dat driepuntersgeweld en kwam terug in de wedstrijd langs Troisfontaines en Amis (18-22). Mons slaagde er niet meer in om te scoren en dus bleef het bij 18-22 aan het einde van het eerste kwart.

In het begin van het tweede kwart bleef Bergen met scherp schieten. In een mum van tijd zette het een 2-11 tussenspurt neer en dus moest coach Jaumin terug naar de time-out grijpen (20-33 6:05). De bezoekers verloren even het momentum. Een driepunter van Troisfontaines en een haakje van Chrabascz brachten de thuisploeg terug tot 25-33 (4:48). Toen ook wesley Channels uitpakte met een driepunter in the face van Jones, greep coach Goethals terug naar de time-out (32-37 2:25). Een Aalsters driepuntsfestijn van Troisfontaines en Channels bracht de thuisploeg op en over de vosjes. Tre Demps gaf niet op en scoorde zijn 14de punt van de avond. Het laatste woord was echter voor Vernon Taylor die bijna op de buzzer de 43-42 ruststand vastlegde in een sfeerrijk Forum.

Channels bleef knap afwerken en kon daardoor zijn ploeg op voorsprong houden (48-46). Het bleef spannend in het Forum.en beide ploegen lieten elkaar geen duimbreed toe. Andrew Chrabascz hield Aalstar op voorsprong maar een driepunter van Brieuc en een lay-up van Demps bracht de bezoekers 5 punten voor (54-59). Een paar verkeerde keuzes zorgden ervoor dat Mons verder kon uitlopen naar 54-63. Justin Kohadja bracht toch nog wat hoop bij de thuisploeg. Zijn buzzerbeater was goed voor de 56-63 stand na het derde kwart.

Vrijworpen van Geukens neutraliseerden de jumper van Demps. Een nonchalante Taylor werd afgeblokt bij een makkelijke lay-up. Matt Tiby en Juvonte Reddic velden het harde verdict voor de ajuinen (58-70 7:05). Een technische fout van Amis bezorgde de bezoekers een ruime voorsprong. Taylor probeerde nogbterug te vechten en met 5 punten op rij, hield hij nog een klein beetje hoop in het Forum (65-76 4:20). Aalstar gaf niet op in het kolkende Forum. Een driepunter van Taylor en een score plus bonus van Troisfontaines bracht Crelan Okapi Aalstar in het zog van Bergen (77-78 00:57). Vrijworpen van Jones brachten de bezoekers 3 punten voor met nog 16 seconden te spelen. Een wonder leek zich nog af te spelen. Tofi scoorde de aansluiting en vrijworpen van Chrabascz brachten Aalstar aan de leiding. Tre Demps shotte op de ring en Aalstar stunt dus in de slotseconden (81-80).

Hans Rombaut

Foto’s

foto8.   foto7.   foto6.   foto5.

foto4.   foto3.    foto2.   foto1.

Geert Segers

Scouting: klik hier

Kris Goossens en Caroline De Meerleer

Persconferentie

Sven De Smet