Crelan Okapi Aalstar 80-89 Belfius Mons-Hainaut - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

29 september 2018

Crelan Okapi Aalstar 80-89 Belfius Mons-Hainaut

Verslag

Een nieuw seizoen, een nieuwe ploeg. Het blijft een traditie bij de ajuinen. Coach Jaumin kreeg de kans om de ploeg volledig naar zijn visie te kneden en enkel,Geukens en Amis bleven aan boord van het nieuwe Aalstar.

In een evenwichtig eerste kwart kon Thomas Van der Mars meteen zijn stempel drukken op de partij. Tesamen met ouderdomsdeken Geukens en nieuwkomer Buljan konden de ajuinen een kleine voorsprong bij elkaar sprokkelen (22-16). Center Nikolic mocht uiteindelijk de 25-21 stand aan het einde van het eerste kwart vastleggen.

Crelan Okapi Aalstar hield stand in het tweede kwart en kon onder impuls van Laster en Van der Mars de voorsprong uitdiepen tot 31-24. Mons kwam terug langs Chrabascz en Jones (31-28 5:40). Toen Jones even later uitpakte met een stevige drive, stonden de bordjes gelijk en greep coach Jaumin naar de time-out (5:06). Aalstar moest knokken voor elke bal en dat deed het ook. Rozzell en Jon Jon Williams hielden hun ploeg in het zog van de bezoekers. Een ongelukkige Thomas kon vooralsnog niet veel klaarmaken. Mons profiteerde langs Jones om de leiding te nemen in de partij (35-37 1:30). Een driepunter van Idris Lasisi legde de ruststand vast op 37-40.

Idris Lasisi begon zijn 3de kwart zoals hij zijn 2de afsloot…met een driepunter (37-43). De eerste punten van Thomas gevolgd door een jumper van Geukens bracht de ajuinen terug in de wedstrijd (44-44). Het Forum raakte in overdrive en Mons wist even niet meer van welk hout pijlen maken na de aalsterse 12-0 tussenspurt (49-44). Lasisi bleef cool en tezamen met Chrabascz hielden ze de wedstrijd in evenwicht (52-52). Quinton Upshur kwam onder stoom nu en met 8 punten op rij wist hij de Aalsterse scores ongedaan te maken. Het laatste woord was echter voor Tito Casero die op assist van Thomas de 65-62 vastlegde aan het einde van dit spectaculaire kwart.

Upshur wist ook de ring hangen. Zijn 11de punt van de avond bracht Mons nog eens aan de leiding (66-67). Thomas Van der Mars en Zvonko Bulja brachten de ajuinen op voorsprong met knappe scores (70-67). Chris Jones blijft de patroon van Bergen. Zijn scores en assists zorgden ervoor dat de Henegouwers de match naar zich toe leken te trekken (70-73). Op de fastbreak bracht Nikolic in de problemen (70-77). Time-out dus (4:17). Chris Jones werd matchwinnaar en leek hij niet meer te kunnen misse. Met zijn 19de en 21ste punt van de avond werd hij de MVP (74-82). Aalstar kwam niet meer terug en verliest zijn eerste wedstrijd van het nog heel lange seizoen (80-89).

Hans Rombaut

Foto’s 

     

     

Geert Segers

Scouting

Caroline De Meerleer en Kris Goosens

Persconferentie

Sven De Smet