Crelan Okapi Aalstar 98-85 betFirst Liège Basket - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

3 maart 2018

Crelan Okapi Aalstar 98-85 betFirst Liège Basket

Verslag

Met een kwartiertje vertraging kon Aalstar de wedstrijd aanvatten tegen Luik. Bill Amis begon heel sterk aan de partij en met 8 punten zonder missen, zette hij de toon in deze wedstrijd. Toen Troisfontaines, Taylor en Channels ook hun steentje bijdroegen, stond er een kloofje op het bord (22-11). Luik was de kluts kwijt en op’VT stond vandaag geen maat. 2 Driepunters op rij van de Aalsterse Amerikaan en een paar krachtige moves van zowel Chrabascz als Dunham, bezorgden de thuisploeg een knappe 34-16 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.

Ook in het tweede kwartbstondver geen maat op de ajuinen. Hemeleers, dunham en geukens diepten de voorsprong verder uit naar 45-22. De bezoekers lagen ondertussen al 10 minuten in de lappenmand (5:45). Bojovic en Harris prikten tegen maar Amis en Channels hielden alles onder controle aan de rust (55-36).

Troisfontaines begon sterk aan de 3de periode met 2 driepunters op rij. Terry Deroover en Cebasek bleven ook raak schieten in dit 3-point-contest. Bojovic kon op de fastbrzk milderen tot 71-53 en jaumin greep nar de time-out omterug lijn te krijgen in het aalsterse spel (3:59). Okapi was de greep op de wedstrijd kwijt en luik profiteerde hiervan om te milderen tot 71-60 (2:06). Boris Penninck kon op de buzzer voor de 75-64 zorgen na een minder Aalsters kwart.

Terry Deroover bracht de bezoekers terug tot 75-66 en er sloop onrust in de aalsterse ploeg. Chrabascz kon met 4 punten op rij terug voor wat ademruimte zorgen (79-66). Dunham kon met een knappe driepunter Aalstar bijna zekerheid geven over de 3 punten maar een onstuitbare Bojovic en een scorende Hertay hielden het voorlopig nog spannend (82-74). De thuisploeg kon Luik dan toch knock-out slaan met 2 driepunters op rij. Troisfontaines en Channels tekenden het verdict voor de bezoekers (88-74). Aalstar liet de zege niet meer ontglippen. De thuisploeg won na een overtuigende eerste helft met 98-85 van een zwak Luik.

Hans Rombaut

Foto’s

foto8   foto7   foto6   foto5

foto4    foto3    foto2    foto1

Geert Segers

Scouting 

Kris Goossens en Caroline De Meerleer

Persconferentie 

Sven De Smet