Crelan Okapi Aalstar 82-98 EWE Baskets Oldenburg - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

8 september 2018

Crelan Okapi Aalstar 82-98 EWE Baskets Oldenburg

Eerste zware oefenwedstrijd van de ajuinen voor eigen publiek en voor de ogen van de hoofdsponsor Crelan. Okapi Aalstar startte aarzelend aan de partij en moest al snel een 3-9 achterstand zien weg te werken. De thuisploeg werkte hard in defense en met scores van Rozzell, Thomas en Laster namen ze met een 0-11 tussenspurt de leiding over van het gerenommeerde Oldenburg (16-14). Driepunters van Veteraan Ricky Paulding brachten de bezoekers terug aan de leiding en met een fade-away jumper boven Laster zorgde hij voor de 20-26 stand aan het einde van het eerste kwart.

Oldenburg hield het tempo strak en liep stilaan verder weg van de ajuinen ondanks de driepunter van Laster. Kessen en Nathan Boothe zorgden voor de 10-puntenvoorsprong voor de bezoekers (25-36). Okapj gaf zich echter niet gewonnen en met scores van Jon Jon Williams naderden de ajuinen tot 34-38. Oldenburg bleef echter afwerken aan een heel hoog percentage en Aalstar moest de rol even lossen. Een vrijwillige???? fout van Dierickx leidde naar de 34-46 stand met nog 3 minuten te gaan in het 2de kwart. Nathan Boothe is een klasbak. Hij domineerde de Aalsterse paint en ook van buitenuit was het altijd raak. In een mum van tijd wezen de bordjes dan ook 37-58 aan. Bacak legde de 39-60 ruststand vast op de buzzer na een buitenaards 2de kwart van de Duitsers.

Het was duidelijk dat de afwerking van Oldenburg in het 2de kwart fenomenaal was en het was ook duidelijk dat ze dit geen ganse partij vol zouden kunnen houden. En zo geschiedde. Het driepuntsshot stond niet meer op scherp, Nathan Boothe begon zowaar te missen en Aalstar profiteerde hiervan om langs Van der Mars en Thomas dichterbij te kruipen (55-66). De noordduitsers raakten in foutenlast. Thomas profiteerde ervan om zijn ploeg onder de 10-puntenkloof te doen duiken (57-66). En nog was het niet gedaan want toen kapitein Geukens een bom afvuurde, stonden de bordjes terug bijna in evenwicht (62-66). Cummings bracht even soelaas voor Oldenburg met een driepunter. Vrijworpen van Dierickx zorgde voor de 66-69 stand. Tito Casero bracht de 67-72 op het bord aan het einde van een knap derde kwart van de ajuinen.

Het begin van de laatste periode startte niet goed voor Crelan Okapi Aalstar. Cummings vond de open ruimte en zorgde er in zijn eentje voor dat de voosprong terug uitgediept werd naar 67-81 (7:44). De bezoekers gaven de match niet meer uit handen nu. Massenat driepunterde naar 69-89. De wedstrijd kabbelde naar het einde. EWE Baskets Oldenburg was te sterk voor Crelan Okapi Aalstar vandaag. Geukens kon het laatste punt voor Okapi scoren terwijl Schwerhelm met een driepunter de eindstand vastlegde op 82-98.

Hans Rombaut

foto9   foto8   foto7   foto6

foto5   foto4   foto3   foto2

Geert Segers

 Stats Oldenburg
Caroline De Meerleer en Kris Goossens