Crelan Okapi Aalstar 72-65 Filou Oostende - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

2 februari 2019

Crelan Okapi Aalstar 72-65 Filou Oostende

Verslag

Okapi tegen Oostende…het is en het zal altijd een geladen wedstrijd blijven. Van der Mars snelde voorbij Maric naar de eerste korf van de partij maar langs Kesteloot en diezelfde Maric nam de kustploeg de leiding over van de ajuinen (2-5). Een eerste driepunter van Davis gevolgd door scores van Thomas en Van der Mars lieten Okapi toe om een 11-9 voorsprong bij elkaar te sprokkelen. Lang duurde die voorsprong niet. Langs djordjevic kwamen de bezoekers weer aan de leiding maar Jon Jon Williams en Casero trokken de situatie nog recht aan het einde van het eerste kwart (21-19).

Oostende begon het 2de kwart met een 0-6 tussenspurt langs Mwema en Schwartz. Opnieuw waren het Casero en Williams die voor de scores zorgden bijnAalstar. Toen Buysse op de buzzer knap de gelijke stand door het netje joeg en even later uitblinker Casero voorbij de Oostendse verdediging wandelde, greep coach Gjergja naar de time-out (29-27 5:05). Beide ploegen bleven in elkaars buurt. Kendall Smith zorgde voor de 32-29. Buza vanop de vrijworplijn voor de 32-31. Op de fastbreak kon Mwema de Oostendse voorsprong binnendunken (32-33). Djurisic dipte verder uit naar 32-35 maar met een ultieme driepunter van Kendall Smith stonden de bordjes aan de rust gelijk (35-35).

Ook in het derde kwart schoot de kustploeg het bestbuit de startblokken. Djurisic was alom tegenwoordig en hield op zijn eentje de Aalsterse verdediging aan de praat (35-41). Driepunters van Geukens en Davis brachten Okapi langszij (41-41), maar op de fastbreak konden Djordjevic en Lasisi toch terug voor een klein kloofje zorgen (42-45). Okapi begaf niet. Ondanks de missers vanop de vrijworplijn konden Thomas en Geukens voor de 49-48 stand zorgen (3:41). Zach Thomas drukte door naar 55-51 en langs Cade Davis kon Aalster het laatste kwart induiken met een 57-53 voorsprong.

Een echte afscheiding bleef nog even uit. Van der Mars scoorde op de buzzer wel de 61-55 en pas toen de ingevallen Davis met 4 punten op rij voor een 65-56 stand zorgde, was de eerste grote kloof een feit (4:51). Of dot voldoende zou zijn voor de overwinning was nog veel te vroeg om zeggen. Oostende vocht terug langs Maric en Djordjevic naar 67-63. De score van Kendall Smith kwam net op tijd (69-63 1:35) en uitblinker Cade Davis bezegelde het lot van Oostende met een driepunter in een kolkend Forum (72-65). Okapi is back!!!!!!

Hans Rombaut 

Foto’s

 

Geert Segers

Persconferentie

Sven De Smet 

 

Verslag TV OOST


 


Scouting   

Bjorn Boon, Caroline De Meerleer, Kris Goossens