Crelan Okapi Aalstar 80-83 Filou Oostende - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

7 december 2018

Crelan Okapi Aalstar 80-83 Filou Oostende

Verslag

Het was een belangrijk weekend voor Crelan Okapi Aalstar. De competitiestart werd volledig gemist en dus werden alle pijlen op de beker gericht. Daarin moest het echter wel partij geven tegen de regerende lands – en bekerkampioen Oostende….er zijn makkelijkere opdrachten…

De thuisploeg begon níet onaardig tegen de kustploeg. Van der Mars, Geukens en Zach Thomas hielden de aansluiting met Oostende dat vooral langs Fieler en Maric het netje vonden (11-13). De inbreng van de nieuwe spelers deed Okapi wat naar samenhang zoeken wat de bezoekers een bonus opleverde van 14-19 aan het einde van het eerste kwart.

Ook in het tweede kwart bleef Oostende de plak zwaaien. Crelan. Okapi Aalstar kon langs Davis tot 21-21 gelijke tred houden maar daarna begon Djurisic aan een recital. Met 12 punten in dat 2de kwart zorgde hij ervoor dat de kustploeg kon gaan rusten met een 30-43 voorsprong.

Oostende bleef op een hoog niveau acteren. Fieler en Desiron diepten de Oostendse voorsprong verder uit naar 37-54. Lasisi sloeg de Aalsterse hoop op een stunt volledig aan diggelen (37-57). Een Aalsters tussenspurtje langs Buysse, Amis en Smith deed coach Gjergja naar de time-out grijpen, terwijl een gefrustreerde Djordjevic verhaal kwam halen bij de iiiiii…..technische fout dus en voor Aalstar de kans om langs Davis te milderen tot 45-59. Vanop de vrijworplijn kon Davis, na een tumultueus 3de kwart, de stand op 49-64 brengen.

Aalstar bleef achter de feiten aanlopen. Nieuwkomer Smith probeerde het zakje te forceren maar opnieuw Fieler, Lasisi en de onvermijdelijke Djurisic maakten het moeilijk voor de ajuinen (60-75). Vrijworpen van Tito Casero bracht okapi dichterbij, maar de kloof bleef aanzienlijk (64-77). Opnieuw Casero en nu ook Van der Mars deden de achterstand herleiden tot 9 punten. Jon-Jon Williams kon met 4 punten op rij het Forum in lichterlaaie zetten (74-81). En Williams koos zijn momentum. Op de fastbreak kon hij voor de onverhoopte 78-81 zorgen. Djordjevic zorgde vanop de vrijworplijn voor de 78-83 stand, maar het laatste woord was voor Kendall Smith die de eindstand kon vastleggen op 80-83.

Aalstar staat zondag voor een aarstmoeilijke opdracht maar gaat met opgeheven hoofd en met volle moed naar Oostende. Het wist immers een 20-punten achterstand om te buigen tot 3 punten.

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting

Caroline De Meerleer, Kris Goossens en Bjorn Boon

Persconferentie

Sven De Smet