Crelan Okapi Aalstar 86-92 Kangoeroes Basket Mechelen - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

17 november 2018

Crelan Okapi Aalstar 86-92 Kangoeroes Basket Mechelen

Verslag

Crelan Okapi Aalstar had er een bewogen week opzitten na de pandoering tegen de Giants. De neuzen werden in dezelfde richting gezet en Mike Laster werd vervangen door Cade Davis. Deze laatste komt echter pas zondag aan in de ajuinenstad en dus ving Aalstar de wedstrijd aan met een Amerikaan minder op de bank. De kangoeroes begonnen het best aan de partij en konden langs Covington en Cheatham uitlopen naar 5-10. Casero, Buysse en Van der Mars vochten terug en met het 4de punt van Van der Mars nam de thuisploeg de leiding over (12-10). Zach Thomas kon de stznd na het eerste kwart vastleggen op 18-15.

Aalstar begon stevig aan de 2de periode en kon langs een bedrijvige Buljan en Dierickx (30-19). Cebasek liet zich niet doen en met wat geluksballen van de Kangoeroes, kon Okapi voorlopig de kloof niet verder uitdiepen (35-25 3:30). Een verre driepunter van Buysse bracht het Forum in vervoering (38-26). Mechelen knaagde aan zijn achterstand. Barton kon met 8 punten op rij voor de 40-34 zorgen. Casero lukte de 42-34 ruststznd vanop de vrijworplijn.

Het spel ging vlot op en neer in het begin van de 3de periode. Jon Jon Williams en Casero vochten voor elk punt, terwijl aan de overkant de scores kwamen van Covington en Cheatham (58-48 5:03). Verder weglopen kon Aalstar echter niet van de bezoekers. Olah en Cheatham hielden de druk hoog en thomas creppy zorgde voor de aansluiting (67-65)). Kande legde de 69-67 stand vast aan het einde van het 3de kwart.

Tito Casero, bezig aan een uitmuntende partij, kon met 5 punten op rij de voorsprong nog even vasthouden. Cheatham scoorde evenwel met de ogen toe en bracht zo de Kangoeroes voor het eerst sinds het eerste kwart op voorsprong (74-75). Buljan en geukens zorgden terug voor de Aalsterse voorsprong terwijl de bezoekers in foutenlast raakten (78-75). Het zat de ajuinen niet mee bij de afwerking. De driepunter van Buysse draaide eruit terwijl aan de overkant de shots wel vielen (82-83). In een heel spannend slot kon Barton de score van Casero neutraliseren (84-86). Cebasek klaarde het klusje voor de bezoekers met een tip-in op een gemiste vrijworp van Barton (84-89). Cheatham en Alexandru Olah kon vanop de vrijworplijn Aalstar zijn 6de nederlaag van het seizoen toedienen (86-92).

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting 

Bjorn Boon, Caroline De Meerleer en Kris Goossens

Persconferentie

Sven De Smet