Crelan Okapi Aalstar 83 - 82 Port of Antwerp Giants - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

10 mei 2017

Crelan Okapi Aalstar 83 – 82 Port of Antwerp Giants

Verslag

Laatste speeldag van de reguliere competitie en nog niets was beslist. Het lot van de ajuinen lag ook niet in hun eigen handen. Gingen de Giants nog voluit of willen ze Aalstar vermijden in de eerste ronde van de play-offs.

 
In een aarzelend begin kon Aalstar langs Taylor en El Khounchar een lichte voorsprong bijeensprokkelen. De eerste driepunter van Mike Smith zorgde er echter voor dat de sinjoren de leiding namen (5-7). Niet voor lang echter want Okapi schakelde een versnelling hoger. Troisfontaines, Amis en El Khounchar gaven de Giants een veeg uit de pan en kon zo het eerste kwart afsluiten met een knappe 28-13 voorsprong.

 
Antwerpen zag de bui al hangen en drukte niet door. Ondanks de inbreng van juniors Rogiers en Vervoort hielden de Giants de kloof beperkt (34-26 4:47). Of toch niet, want Aalstar begon te klungelen en Antwerpen rook zijn kans om terug in het zog van de ajuinen te kruipen (34-32 2:50). De tweede driepunter van Marchant bracht de stand gelijk en even later kon de score van Anderson voor een Antwerpse voorsprong zorgen, Barrueta reageerde (39-39) maar verder raakten de ajuinen niet. De ruststand was dan ook 39-39.

 
Het derde kwart bracht geen beterschap voor de thuisploeg. Smith en Ware bewerkstelligden een 51-55 voorsprong voor de Giants. Aalstar sloeg terug langs Amis en Troisfontaines (56-55). Een “Assist” van Blair op een driepunter van Amis bracht sfeer in het Forum (59-56 1:42). En toch hield Antwerpen stand. Mike Smith bracht op de buzzer de stand gelijk tot 59-59 met nog 10 minuten te spelen.

 
De Giants bleven scoren langs een secure Marchant en een driepunter van Vervoort. Aalstar vond een nieuwe scoorder in Barrueta en trok zich hieraan op. Op Dorian Marchant stond echter geen maat. Ook vanop 8 meter knalde hij de driepunters binnen (70-75). De sinjoren overleefden met de gratie van de nieuwe kustjongen Marchant (19 ptn). Een driepunter van Barrueta stelde alles gelijk (77-77) met nog 2 minuten te spelen. Punter speelde het spel hard (77-80). Barrueta knalde de ajuinen naast de Giants (80-80) en Vernon Taylor dwong met een lay-up de 82-80 af (00:16). Vernon Taylor klaarde het klusje vanop de vrijworplijn (83-82).

 
Crelan Okapi Aalstar wordt 4de en kent dus thuisvoordeel! Op 17 mei spelen we in het Forum tegen Charleroi, op 19 mei in de Spiroudome en indien nodig om 21 mei in het Forum. Er wordt gespeeld in een “best of three”, wie twee keer wint gaat naar de halve finale.

Hans Rombaut

Scouting: klik hier

Kris Goossens en Caroline De Meerleer

Foto’s

foto1.  foto2.  foto3.  foto4.

foto5.  foto6.  foto7.  foto8.

Geert Segers

Persconferentie

Sven De Smet

Interviews

Met dank aan Stijn Verdoodt en Peter Van Den Bossche (samenwerking tussen Stadsradio Goeiedag 107.8 FM en Okapi TV)