Crelan Okapi Aalstar 70-93 Port of Antwerp Giants - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

4 februari 2017

Crelan Okapi Aalstar 70-93 Port of Antwerp Giants

Verslag

Mike Smith begon stevig aan de partij en met 4 punten op rij bezorgde hij de Giants een eerste kloofje. Aalstar kende pech vanachter de driepuntslijn en Anderson en Clark profiteerden hiervan om voor de 2-9 te zorgen. Tofi en Geukens bleken wel secuur te zijn en hielden de sinjoren in het zicht (12-15). Toen El Khounchar knap een fast-break afwerkte en daarna nog eens een driepunter door het net joeg, was de kloof weggewerkt (19-20). Uitblinker Ryan Anderson legde met een zachte touch de 19-22 vast na het eerste kwart.

Corey Hawkins schoot met scherp in het begin van de 2de periode. Met 2 driepunters op rij knalde hij de Giants naar een 23-28 voorsprong. De verre driepunter van Troisfontaines (via het bord) bracht niet meteen soelaas voor de thuisploeg (26-30). Max Landis kon vanop,de vrijworplijn zijn eerste punten scoren en was hier meteen mee de 8ste ajuin die scoorde, tegenover 4 voor de giants. Aalstar bleef echter op achtervolgen aangewezen want Hawkins leek niet te kunnen missen en ook Jason Clark kwam nu tot scoren (33-38). Een lichte vrijwillige fout van Troisfontaines liet Antwerpen toe om een 0-4 tussenspurtje in te zetten en zo coach Ibens naar de time-out te doen grijpen (33-42 2:45). Het moet gezegd….het zat de ajuinen niet mee. De ingevallen Ryan Anderson deed nog 4 puntjes bij bij zijn conto en Aalstar lag in de lappenmand (33-47). Jason Clark deed met een drive het Forum in verstomming slaan (33-51).

Aalstar leek met getrokken messen uit de rust te zijn gekomen. Amis deed met een sterk drive het Forum geloven in de ommekeer. Het geloof was maar van korte duur. Clark en Ware zorgden zelfs voor een twintiger (37-58). Niets lukte bij Crelan Okapi Aalstar en het zag al snel zijn achterstand verder oplopen tot 37-60. Met dunks van Ryan Anderson en Mike Smith werd de sterkte van de ‘Giants vanavond nog meer kracht bijgezet..maar het vuur begon te tanen en Okapi knabbelde stilletjes aan de achterstand (51-66). De Sinjoren roken het gevaar en stelden de defense bij en aan het einde van het derde kwart wees het scorebord terug een 55-72 achterstand aan.

Kanda-Kayinda stelde al vroeg in de laatste 10 minuten de zege veilig voor de Giants (55-75). Okapi werd naar de slachtbank geleid in zijn eigen Forum. Hawkins scoorde zijn 20ste punt van de avond en liet de Aalsterse thuishaven in stilte achter (57-80). De wedstrijd kon niet snel genoeg voorbij zijn voor de ajuinen. In misschien wel zijn zwakste wedstrijd van het seizoen moest Okapi de kelk tot op de bodem leeg drinken (64-87). De jonge Mwendanga mocht uiteindelijk de eindstand vastleggen op 70-93…

Aalstar gaat met de billen bloot in zijn eigen Forum en blijft steken op de derde plaats in het klassement.

Hans Rombaut

Scouting: klik hier

Kris Goossens en Caroline De Meerleer

Foto’s

foto1.  foto2.  foto3.  foto4.

foto5.  foto6.  foto7.  foto8.

Geert Segers

Persconferentie

Sven De Smet

Interviews

Excuses voor het soms mindere geluid

Stijn Verdoodt en Johan Mertens (met dank aan mediapartner Stadsradio Goeiedag 107.8 Fm en Oilsjt Mjoezik 105.1 Fm)