Crelan Okapi Aalstar 94-71 Stella Artois Leuven Bears - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

28 oktober 2017

Crelan Okapi Aalstar 94-71 Stella Artois Leuven Bears

Verslag

Leuven begon niet onaardig tegen de ajuinen en kon langs Van Zegeren en Zabas een kleine voorsprong uitbouwen (2-4). Aalstar replikeerde langs een bedrijvige Channels en twee bommen op rij van Troisfontaines (15-10). Zabas en Lumpkin hielden de brabanders in de buurt van de thuisploeg maar een echt gevaar vormden ze vooralsnog niet (18-13). Ondanks de machtige dunk van lumpkin kon Aalstar de kloof groter maken langs Andrew Chrabascz. Het laatste woord was echter voor Raf Bogaerts die met een driepunter de 25-20 op het bord toverde.

Ook in het tweede kwart zwaaide Aalster de plak. De scores bij Leuven bleven beperkt tot dunks van Van Zegeren terwijl bij de thuisploeg iedereen tot scoren kwam. Dunham met de driepunter, Chrabascz met de inside moves en Geukens met de lay-ups….coach Naciri stond erbij en greep naar de time-out (41-28). De time-out haalde weinig uit. Okapi hield makkelijk stand. Channels bracht vanop de vrijworplijn de thuisploeg naar een 44-31 stand. Even later zorgde hij voor de 46-33 ruststand.

Leuven vormde nooit een dreiging. Het liet coach Jaumin toe om rustig te roteren en iedereen speelminuten te geven. Amis opende het derde kwart met een lay-up en daarna was het de beurt aan Troisfontaines en Tofi om de kloof verder uit te diepen (58-35). Toen Vernon Taylor met een echte NBA All-Star dunk uitpakte, stond het Forum in lichterlaaie ((66-41).

Crelan Okapi Aalstar kon rustig freewheelen naar het einde van de partij.justin Kohadja kon vanop de vrijworplijn zijn eerste punt van de partij scoren (72-46). Anthony Lambot scoorde de 72-48 aan het einde van het derde kwart.
:
Leuven begon met een 0-4 aan het laatste kwart. Dit werd snel gecounterd door de ajuinen die met scores van Dunham en Kohadja opnieuw een 77-53 voorsprong konden bewerkstelligen (7:33). Okapi slabakte en Leuven profiteerde hiervan om terug te komen tot 79-60. Wesley Channels bracht met 5 punten op rij Okapi naar een meer dan geruststellende 84-60 voorsprong (3:20). Toen Beaujaen ook nog de weg naar het netje vond, stonden alle spelers die speelden op het wedstrijdblad (93-69). Wesley Channels mocht vanop de vrijworplijn zijn knappe partij besluiten en de eindscore op 94-71 zetten.

Aalstar kende geen tegenstand aan dit Leuven dat met een 0 op 6 eenzaam achter blijft op de laatste plaats in de Euromillions-league.

Hans Rombaut

Foto’s

foto1  foto2  foto3  foto4

foto5  foto6  foto7   foto8

Geert Segers

Scouting: klik hier

Kris Goossens en Carolien De Meerleer

Persconferentie

Sven De Smet