Crelan Okapi Aalstar 94-72 Stella Artois Leuven Bears - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

19 april 2019

Crelan Okapi Aalstar 94-72 Stella Artois Leuven Bears

Verslag

Na de hartverwarmende zege in en tegen Spirou Charleroi van maandag ll., mocht Okapi het dit weekend opnemen tegen de Leuven Bears.

Zach Thomas begon de partij met een verre driepunter en toen even later Aalstar doordrukte naar 5-3 leek er geen vuiltje aan de lucht. Een opportunistische Robertson, gesteund door spelmaker Allen stuwden de Leuven Bears naar een 9-17 voorsprong. Aalstar zorgde in een mum van tijd voor het evenwicht. Thomas en Jon Jon brachten het vuur in het Forum (17-17). Leuven bleef wel aanklampen maar de ingevallen Diggs kon met zijn eerste score voor de 23-22 stand zorgen. Fall en Robertson leken er voor te zorgen dat het eerste kwart afgesloten zou worden met een gelijke stand maar Tito Casero knalde op de valreep nog een verre driepunter door het netje waardoor de ajuinen met een kleine voorsprong het tweede kwart inging (30-27).

Okapi drukte door nu. Casero en Smith zorgden voor de 7 puntenkloof (34-27). De aalsterse scoremachine viel opeens stil en de Bears profiteerden hiervan om de achterstand te verkleinen (36-33). Een driepunter van Jon Jon en vrijworpen van Thomas hielden de ajuinen op koers (41-33). Een verre driepunter van Thomas op assist van Amis bracht okapi naar een knappe 46-35 stand. Robertson ontwaakte en met 2 driepunters op rij bracht hij zijn ploeg terug in het zog van de thuisploeg (46-41). Robertson kon in de slotseconde van het tweede kwart voor de 49-45 stand zorgen aan de rust.

De 3de periode startte tumultueus. Coach Casteels kreeg na aanhoudend protest 2 technische fouten op rij en werd naar de kleedkamers verwezen. Aalstar profiteerde hiervan om terug uit te lopen naar 55-45. De leuven Bears waren het noorden kwijt. Thomas scoorde op de fastbreak de 57-45 stand. Okapi controleerde nu, maar liep soms zichzelf voorbij (62-51). Zach Thomas scoorde nog eens 5 punten op rij en Leuven lag in de touwen (67-51). Van der Mars maakte er van op de vrijworplijn 75-59 aan het einde van het 3de kwart.

Jon jon opende het laatste kwart spectaculair en toen Van der Mars ook nog eens mocht uitpakken met een And One, was de wedstrijd gespeeld (80-61). Aalstar speelde rustig de wedstrijd uit (87-66). Leuven bleek vanavond een maatje te klein voor de ajuinen en tankt zo vertrouwen voor de terugwedstrijd aanstaande maandag. Jon Jon Williams legde de eindstand vast vanachter de driepuntslijn (94-72).

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Persconferentie

Sven De Smet

Scouting

Bjorn Boon, Caroline De Meerleer en Kris Goossens