Crelan Okapi Aalstar 83-90 Telenet Giants Antwerp - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

14 mei 2019

Crelan Okapi Aalstar 83-90 Telenet Giants Antwerp

Verslag

Met de Play-Offs in het vooruitzicht kwamen de Antwerp Giants in het Forum hun leidersplaats in de reguliere competitie verdedigen. Aanvankelijk speelde Okapi goed mee met de Sinjoren (9-9 na 5 min). Een blockshot van Amis typeerde de Aalsterse vechtlust in het openingskwart. Scores van Tate en Donkor zorgden er voor dat Okapi toch met een achterstand het openingskwart afsloot. (13-18)

Twee driepunters van Kingsley in de openingsminuut van het 2e kwart, gevolgd door een Aalsterse turnover vormden de aanleiding voor de 1e time out van de wedstrijd. Een 6-0 tussenspurt later was het aan Roel Moors om zijn spelers tijdens een time-out de levieten te lezen (21-26). Een steal + score van Paris Lee zorgde voor een kloof groter dan 10 punten (22-34). Tegen het einde van de 1e helft halveerde okapi via 2 bommen van Smith deze achterstand. Ruststand: 35-41

Okapi startte slordig aan de 2e helft. Turnovers en slechte passing dwongen Okapi opnieuw in het defensief. Antwerpen liep makkelijk weg naar 44-53. Vijf punten op een rij van Casero bracht het Okapi-publiek een 1e maal in extase. Roel Moors counterde dit meteen met een time-out. 49-53 na 6 minuten in de 2e helft. Maar Aalstar ging door. Scores van Dierckx en een sterk spelende Casero, in combinatie met team-effort in defence bracht Okapi opnieuw in de match. 57-58 na het 3e kwart.

Thomas bracht Okapi meteen op voorsprong in het 4e kwart. Scores volgden elkaar op, de ploegen hielden elkaar offensief in evenwicht. 68-68 met nog 5 minuten te gaan. Een hoofdrol was er voor Bill Amis die met block-shots en een “fiendly-bounce” 3-punter Okapi een minimale voorsprong gaf. (75-72). Het geloof in een stunt tegen de leider groeide. Maar een 3-punter van Kalinoski en een score van Tate deden het geloof snel wegebben. 83-85 met nog 25 seconden te spelen, Antwerpen in balbezit. Uiteindelijk kon Antwerpen de klus klaren vanop de vrijworplijn. Met 83-90 als einduitslag kan Okapi terugblikken op een degelijke match.

Yannick Verbeeck

Foto’s

Geert Segers

Scouting 

Bjorn Boon, Carolien De Meerleer en Kris Goossens

Persconferentie

Sven De Smet

Volgende thuiswedstrijd