Crelan Okapi Aalstar 71-106 Telenet Giants Antwerp - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

10 november 2018

Crelan Okapi Aalstar 71-106 Telenet Giants Antwerp

Verslag

Aalstar liet zich in de beginfase van de partij niet kennen tegen de Sinjoren en kon na een kleine achterstand het voortouw nemen (5-2). Lang duurde die voorsprong niet want een sterke Dudzinski kon tezamen met Tate een 10-15 voorsprong bijeen sprokkelen. De thuisploeg kon niets doen tegen het aanvallende geweld van de bezoekers. Buljan dunkte nog wel knap de 13-17 op het bord maar scores van Dudzinski en een gelukstreffer van Schoepen leidde naar de 13-21. Antwerpen demonstreerde. Kalinoski scoorde zijn 2de driepunter op rij en de thuisploeg hapte naar adem (16-29).

Het beterde niet in het tweede kwart voor Aalstar. Williams scoorde nog wel op een mooie wijze de 18-33 maar de Giants domineerden in alle facetten van het spel (18-35 7:00). Ook Dennis Donkor kende geluk met zijn driepuntspoging en noopte Jaumin tot de time-out (21-38). Ook Sanders beproefde met geluk het spelletje van: de bal zo hoog mogelijk laten botsen op de ring met toch een score als gevolg (23-46). Okapi werd vernederd in deze partij. Dudzinski stak het mes nog dieper in de wonde met zijn 14de punt van de avond (23-49). Op de buzzer kon Zach Thomas nog milderen tot 27-53 aan de rust. Enough said.

Thomas Van der Mars kon in het begin van het 3de kwart zijn eerste punten van de partij scoren. Het belette de bezoekers niet om langs paris Lee de dertiger op het bord te zetten (36-66). Antwerpen gaf basketles vanavond. Hopelijk steekt Aalstar er wat van op. Het balletje ging heel vlot rond bij de Giants en telkens werd ook makkelijk de open man gevonden (41-73). Toen Kalinoski op de fastbreak makkelijk de 41-78 door het netje legde, nam Jaumin een time-out (00:22). Caser mocht vanop de vrijworplijn zijn puntentotaal aandikken, maar met nog minder dan een seconde op de klok mocht ook Sanders hetzelfde doen (43-80).

Donkor legde ook nog een driepunter in het mandje om zo de reeds riante voorsprong van de Giants verder uit te diepen tot 43-83. Thomas en Casero milderden nog wel maar de wedstrijd lag al lang in zijn plooi (55-88). Thomas bleef nog vechten maar Paris Lee bleef ook de weg naar de ring makkelijk vinden (61-93). Youngster Coppens mocht ook een driepunter binnengooien van Lee en zo was de century bijna een feit (63-96). Die eer viel te beurt voor ismael Bako die op assist van Lee met een alley-oop de thuisploeg in de zak stak van de heilige man. 11 november is Remembrance Day maar de avond van 10 november zal voor menig Aalstar supporter ook lang herinnerd worden (71-106).

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting  

Bjorn Boon, Kris Goosens en Caroline De Meerleer

Persconferentie

Sven De Smet