Crelan Okapi Aalstar 72-77 Telenet Giants - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

7 oktober 2017

Crelan Okapi Aalstar 72-77 Telenet Giants

Eerst en vooral: bedankt fans voor de geweldige steun. Dat vond ook coach Jaumin:


Verslag

De topper van de 3de speeldag stond in het Aalsterse Forum op het programma. Titelpretendent Antwerp Giants bracht een bezoekje aan de ajuinenstad.

Langs Dudzinski startten de bezoekers het best aan de partij maar driepunters van Taylor en Channels hielden de ajuinen in het zog van de atletische Giants (6-7). Aalstar kon langs Een secure Taylor Antwerpen in het vizier houden en zelfs een lichte voorsprong uitbouwen. Een vierpunter van Channels brachnhet Forum even in extase en na een 16-6 tussenspurt van Okapi werd het eerste kwart afgesloten bij een 22-16 stand.

De Giants begonnen heel sterk aan de 2 de periode en konden langs Marelja, Kalinoski en een raak schietende Donkor al snel het overwicht nemen in de partij (27-32). Aalstar maakte een vuist en kon dankzij Channels terug in het zog van de sinjoren kruipen (32-34). Een lichte vrijwillige fout van Taylor gevolgd door scores van Clark liet de bezoekers toe om terug uit te lopen tot 36-42. Troisfontaines reageerde met een driepunter maar de laatste score kwam op naam van Dudzinski die simpelweg de 39-44 ruststand vastlegde.

Antwerpen startte furieus aan het derde kwart en scores van Vanwijn en Dudzinski deden coach Jaumin al snel naar de time-out grijpen (39-48). Dudzinski bleef scoren maar gelukkig voor Aalstar vond Chrabascz ook de weg naar de korf (44-50). Het Forum kwam onder stoom en het 4de punt van Tofi deed coach Moors naar de time-out grijpen (48-52 3:50). Okapi bleef de aansluiting houden met de Giants. Troisfontaines bracht in een zinderend Forum de ajuinen op 52-54 maar dom balverlies van VT zorgde ervoor dat Lee de stand aan het einde van het derde kwart op 52-56 kon brengen.

Ondanks het feit dat Tofi de Giants inside onder druk zette, zorgde een driepunter van Dennis Donkor ervoor dat de Giants een 7-puntenkloof konden slaan (56-63). Aalstar kreeg nog wel de open shots van de sinjoren maar ze raakten enkel de ring. Het liet de Giants toe om de kloof uitbre diepen naar 59-69 (3:05). Een driepunter van Vernon Taylor leek het nog even spannend te gaan maken, maar de jumper van Clark leek roet in het eten te gaan gooien (65-71). Chrabascz scoorde nog de 67-71 met nog iets meer dan 1 minuut te gaan. Aalst trok zich terug in 3-2 zone en dat leek te resulteren. Jason Clark liep zich vast maar de tijd begon te dringen (00:30). Een uitgetekende play van coach Jaumin bracht Olivier Troisfontaines in stelling voor een driepunter. De speler van het jaar ontgoochelde niet en scoorde de driepunter van de aansluiting (70-71 00:26). Verder kwam Aalstar echter niet. In een prangende slotfase wisten de Giants het hoofd koel te houden vanop de vrijworplijn en zo de zege mee naar huis te nemen. (72-77).

Hans Rombaut

Foto’s

foto8.   foto7.   foto6.   foto5.

foto4.    foto3.    foto2.    foto1.

Geert Segers

Scouting: klik hier

Kris Goossens en Caroline De Meerleer

Persconferentie

Sven De Smet