Crelan Okapi Aalstar 83-57 Aris Leeuwarden - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

9 september 2017

Crelan Okapi Aalstar 83-57 Aris Leeuwarden

Crelan Okapi Aalstar mocht in zijn 5de oefenwedstrijd de degens kruisen met Leeuwaerden. De friesen worden gecoached door oud Okapi-coach Tony Vandenbosch.

Beide ploegen stapelden de slordigheden op in de beginfase van de partij en dat vertaalde zich ook in de tussenstand. Tofi scoorde de eerste fieldgoal van de wedstrijd in de 5de minuut en ondanks de scores van Tofi bleef de score gelijkopgaand (11-9). De ingevallen Geukens en Bill Amis bezorgden Aalstar een eerste kloofje (16-11). Een verre driepunter van Hemeleers bracht Aalstar 19-11 aan het einde van het eerste,kwart.

Het 5de punt op rij van Hemeleers en de eerste punten van Troisfontaines brachten Okapi Aalstar op een 23-11 voorsprong. Een driepunter van Olivier knalde de thuisploeg naar een 28-14 stand. Leeuwaerden reageerde echter langs Mladenovic en Blackman. Aalstar had de wedstrijd onder controle langs een efficiente Tofi. Leeuwaerden prikte echter nog tegen aan het einde van het 2de kwart (35-26).

Ondanks een driepunter van Troisfontaines konden de bezoekers milderen tot ’38-29. Driepunters van Dunham en Channels knalden Okapi,naar een ’44-34 voorsprong. Dunks van Amis en Kohadja werden gevolgd door een driepunter van Taylor (53-36). ‘7 Punten op rij van een efficiente Taylor brachten de thuisploeg 63-40’voor aan het einde van het derde kwart.

De kloof was geslagen. Scores van Mldanenovic werden teniet gedaan door Vernon Taylor (19 ptn). Theo Beaujean kwam knap Hemeleers en Channels vervangen. Zijn driepunter werd gevolgd door eentje van Amis (78-49). Leeuwaerden kwam onder impuls van Bunschoten en Lemke terug tot 80-57. Theo Beaujean legde de eindstand vast op 83-57.

Makkelijke zege van de ajuinen tegen de friesen. Woensdag aanstaande staat er met Donar Groningen een zwaardere tegenstander op parket. Coach Jaumin heeft nog 2 weken om te experimenteren en klaar te zijn voor de competitiestart.

Hans Rombaut

Scouting

Leeuwarden2


foto1. foto2. foto3. foto4.

foto5. foto6. foto7. foto8.

Geert Segers