Crelan Okapi Aalstar 75-58 Stella Artois Leuven Bears - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

26 oktober 2018

Crelan Okapi Aalstar 75-58 Stella Artois Leuven Bears

Verslag

Okapi begon niet onaardig tegen de Leuven Bears en kon langs Rozzell en Thomas tot 4-0 uitlopen. Leuven reageerde met scores van Stith (4-4), maar verder raakten de Brabanders niet. Een herboren Rozzell stuwde zijn ploeg naar een 14-6 voorsprong. Vanop de vrijworplijn zorgde Jon Jon Williams voor de 16-9 stand met nog minder dan 2 minuten op de klok. Op de buzzer kon Zvonko Buljan met een tip-in voor de 20-13 zorgen aan het einde van het eerste kwart.

De thuisploeg zette zij op”mars” verder. Onze Nederlandse center scoorde 5 knappe punten op rij en deed zo de bordjes naar 25-13 kantelen. Toen hij even later nog een slimme assist gaf op de snijdende Casero, kwam het Forum volledig op toeren (27-13). Tito Casero sprokkelde vanop de vrijworplijn de maximale 29-13 voorsprong bij elkaar. De Aalsterse aanvalsmotor sputterde en de Bears profiteerden ervan om langs Lambot en Stith te naderen tot 30-20. 2 driepunters op rij van de ajuinen smoorden het licht knetterende vuurtje van de Bears in de kiem (36-24). Lambot bracht de ruststand op 38-26.

Er stond geen maat op de ajuinen vanavond. Op een mum van tijd werd Leuven van het kastje naar de muur gespeeld. Jon Jon Williams nam de maat van Brandan Stith en de driepunters van Geukens en Rozzell kwamen bij de bezoekers hard aan (48-27 7:50). Het bleef echter niet duren en een nieuw dipje van de thuisploeg hielp de bezoekers naar 52-42 (01:00). Zach Thomas hield het hoofd koel en met zijn 9de punt van de partij werd het 54-42 aan het einde van de 3de periode.

De kloof was echter geslagen. De bezoekers leken niet bij machte om de ajuinen vanavond een hak te zetten. Buljan en Jon Jon Williams bleven scoren zodat ook de punten van Stith en McIntosh geneutraliseerd werden (65-48 5:20). Langs topscoorder Rozzell was de twintiger een feit waarna okapi het gas van het pedaal haalde. Faye milderde tot 71-56 met nog anderhalve minuut te spelen. De ajuinen halen vlotjes hun 2de overwinning van het seizoen binnen. Thomas Van der Mars mocht nog met 4 punten op rij de match in haar beslissende plooi leggen (75-58).

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting

Kris Goosens, Caroline De Meerleer, Bjorn Boon

Persconferentie

Sven De Smet