Gent Hawks 77-90 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

19 augustus 2017

Gent Hawks 77-90 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Geen verre verplaatsing voor de eerste oefenpot van de Ajuinen. In een vrij goed gevuld Tolhuis mocht de ploeg van coach Jaumin het opnemen tegen de Gent Hawks van ex-Okapi-coach Erik Rogiers. Gent Hawks heeft er een schitterend seizoen opzitten in 2016-2017 want het werd nl. kampioen in de Top Division. Ook de voorbereiding verliep voorbeeldig. Twee maal werd er al gewonnen in de oefencampagne en dus leek Aalstar zeker niet tegen een zwakke tegenstander aan de opworp te komen. Bij Gent was iedereen van de partij terwijl bij Aalstar Sam Hemeleers langs de zijlijn moest toekijken met migraine en het tevens nog moest wachten op de komst van Andrew Chrabascz.

De thuisploeg schoot het sterkst uit de startblokken. Joeri Vermoesen en Maxime Verspeeten zorgden voor de 7-0 tussenspurt. Taylor en Channels trokken de ajuinen dichterbij en met de eerste driepunter van Dunham was de achterstand volledig weggewerkt (12-11). Die andere nieuwkomer Justin Kohadja kon met een dunk voor de eerste voorsprong zorgen voor de bezoekers (12-14). Gregory De Pooter vocht terug voor de Hawks en met een driepunter van L’hote kon het met voorsprong het eerste kwart afsluiten (19-16).

Maxime Verspeeten diepte de kloof verder uit met een driepunter (22-16). Verder raakte de thuisploeg voorlopig niet. Amis en Tofi brachten de ajuinen in het zog van de Hawks (26-25) en Vernon Taylor drukte samen met Channels door naar 26-31 (4:30). Taylor moest evenwel al snel naar de kant met 4 fouten. De Gentse uitblinker Maxime verspeeten moest echter ook al snel naar de bank met foutenlast waardoor Okapi zijn kloof makkelijk kon behouden (32-41). Gent kwam echter opzetten onder impuls van Joeri Vermoesen en De Pooter waardoor coach Jaumin naar de time-out moest grijpen (39-44 00:55). Speler van het jaar Troisfontaines knalde een driepunter binnen en met een steal en score van Dunham werd de rust bereikt (39-49).

Crelan Okapi Aalstar liet zich niet verrassen in het begin van het derde kwart. Channels en Troisfontaines drukten door naar 44-57. Aalstenaar Joeri Vermoesen wou echter van geen wijken weten en tezamen met De Pooter knaagden ze aan de achterstand (53-59). Aalstar begon rommelig te spelen en dat leidde ertoe dat de Hawks volledig terug in de wedstrijd kwamen (56-59). Channels leek het laken naar zich toe te kunnen trekken (56-62) maar Joren Vermoesen en Laurent L’hote zorgden toch voor de aansluiting (60-62). De driepunter van Geukens was meer dan welkom voor de ajuinen (60-65).

Aalstar stelde orde op zaken in het begin van het laatste kwart. In een mum van tijd werd er een 0-7 tussenspurt neergezet en leek de kloof geslagen (60-72). Toen Bill Amis ook zijn eerste bom van het seizoen afvuurde, greep coach
Rogiers naar zijn laatste strohalm (61-75 6:40). De wedstrijd knabbelde naar het einde en Okapi kon bijna freewheelend uitspelen. De laatse score van Aalstar kwam er op naam van Kohadja terwijl aan de overkant Maxime Verspeeten de eindstand van deze eerste oefengalop vastlegde op 77-90.

Hans Rombaut

Foto’s

foto67  foto66  foto65  foto64

foto63  foto62  foto61  foto60

Geert Segers

Scouting

Gent voorzag geen scouters