Hubo Limburg United 100-73 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

26 april 2017

Hubo Limburg United 100-73 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Desastreus begin voor de ajunen in de Hasseltse Alvergemberg. Langs Yannick Desiron en Jerime Anderson zette de thuisploeg een 6-0 tussenspurtje neer. Aalstar herstelde echter snel langs Amis en Tofi naar een knappe 6-10 voorsprong in anderhalve minuut tijd. Limburg United herstelde het evenwicht (10-10). Amis en Tofi konden de bezoekers toch aan de leiding houden vanop de vrijworplijn (10-13). Een driepunter van tuttle en vrijworpen van Vanwijn hielden de thuisploeg in het zog van de ajuinen. De ingevallen Uzoh en de driepunter van Vernon Taylor konden Aalstar toch wat meer ademruimte geven aan het einde van het eerste kwart (19-24).

Beide ploegen kenden aanvallend een moeilijke periode in het begin van het tweede kwart. Uzoh en Ronell Taylor hielden okapi aan de leiding maar een 5-0 tussenspurtje van de thuisploeg langs Lodwick en Simmons deed coach
Ibens naar de time-out grijpen (28-28 5:22). De tweede driepunter van lodwick en de eerste van Simmons zette de Alverberg op stelten (36-31). Daniel Jansen kon met een knappe dunk de 38-33 op het scorebord plaatsen (1:06). Okapi werd weggespeeld en Limburg benutte elke kans en kon zo met een 41-33 stand de rust induiken.

Daniel Jansen en Jerime Anderson deden de thuisploeg afstevenen op een vlotte overwinning (50-36). Een driepunter van Ronell Taylor en 5 punten op rij van El Khounchar waren een pleister op een open wonde. Tuttle kon al te makkelijk de kloof behouden (59-47). Yannick Desiron kon de voorsprong van United verder uitdiepen tot 63-47…wedstrijd gespeeld dus (3:37). Okapi miste duidelijk de zieke Troisfontaines.’.en moest toekijken hoe Mukubu vanop de vrijworplijn de 68-52 op het bord pinde aan het einde van het derde kwart.

Geen beterschap voor Aalstar in het begin van het vierde kwart. Barrueta kende een totale off-day vanachter de driepuntslijn en ook zijn ploegmaten vonden het netje noet meer. Uitblinker Tuttle zorgde bijna voor de twintiger met nog 8 minuten te spelen (73-54). Net op het moment dat de thuisploeg Aalstar een pandoering leek te gaan geven, ontwaakte Barrueta (80-66). De heropstanding was van korte duur. Jansen en Tuttle zorgden toch voor de twintiger met nog 4 minuten te spelen (86-66). Jeugdspeler Bram Schelkens knalde de century op het bord (100-73). Limburg United geeft Aalstar een oplawaai van jewelste. Okapi heeft 3 dagen om zich voor te bereiden op de clash tegen Oostende…er wacht coach Ibens een zware klus.

Hans Rombaut

Scouting: klik hier


Foto’s

foto1.  foto2.  foto3.  foto4.

foto5.  foto6.  foto7.  foto8.

Geert Segers