Kangoeroes Basket Mechelen 78-71 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

17 februari 2019

Kangoeroes Basket Mechelen 78-71 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

De Winketkaai in Mechelen…voor vele basketballiefhebbers is dit DE zaal van de Europese topdagen in het Belgische basketbal want hier voerde het legendarische Racing Mechelen van Rik Samaey en Bill Varner menig strijdtoneel op. Sinds dit seizoen is het de thuisbasis van de Kangoeroes.

De Kangoeroes begonnen in stijl en deden Aalstar meteen heel veel pijn langs Creppy en Cheatham. De time-out liet dan ook niet lang op zich wachten (12-0). Langs Casero kon Okapi zijn eerste korf scoren en Geukens zorgde voor de 14-4 stand. Dichter kwamen de ajuinen niet. Langs Olah en Kanda diepten de Kangoeroes de voorsprong verder uit naar 25-11 aan het einde van het eerste kwart.

Aalstar begon beter aan het tweede kwart. De penetraties van Jon Jon en Casero leverden eindelijk punten op voor de ajuinen (30-19 7:05). Okapi kon die goede periode niet vasthouden en toen Thomas balverlies leed en Carrington Love op de fastbreak de 36-22 stand op het bord vastlegde, greep coach Jaumin terug naar de time-out. De Aalsterse verdediging leek een snipperdag genomen te hebben. De thuisploeg profiteerde voluit om de voorsprong verder op te drijven naar 42-26 aan de rust.

Na de rust kon Zach Thomas dan toch de eerste Aalsterse driepunter binnengooien. Wie hoopte op beterschap kwam voorlopig bedrogen uit (51-33). Niet dat de thuisploeg verder wegliep van de ajuinen, maar kleiner werd de kloof ook niet (56-42). Thomas scoorde met een floater de 58-46 en vanop de vrijworplijn kon Van der Mars de 58-48 stand vastleggen na het 3de kwart.

Het vierde kwart gaf dus nog mogelijkheden op een goede afloop maar dan moesten de ajuinen wel vlot starten. Scores van thomas, smith enJon Jon zetten de thuisploeg onder druk (61-55). Toen Jon Jon op de fastbreak de 61-57 scoorde, moest coach Vervaeck naar de time-out grijpen (7:00). Langs Zach Thomas naderde Okapi tot op 2 punten van de Kangoeroes….spanning troef (61-59). Een verre jumper van Carter gevolgd door een bom van Creppy gaf de thuisploeg terug een kloofje )70-64). Toen Carter daarna ook nog raak trof vanachter de driepuntslijn leek het lot van Aalstar bezegeld (73-63). Ondanks de bom van Jon Jon was de2de nederlaag op rij onafwendbaar (76-69). Carrington Love zorgde met de lay-up voor de 78-69 stand met nog minder dan 1 minuut op de klok. Casero mocht de eindstand vastleggen op 78-71.

Hans Rombaut


Foto’s

Aangezien onze fotograaf zijn werk niet kon uitvoeren wegens “veiligheidsredenen” (lees te kleine zaal en geen plaats achter de doelen), kunnen we geen foto’s posten.

Geert Segers


Scouting