Kangoeroes Basket Willebroek 70-85 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

4 november 2017

Kangoeroes Basket Willebroek 70-85 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Aalstar kende moeilijkheden met de stugge verdediging van de thuisploeg en keek al snel tegen een 6-0 achterstand aan. De ajuinen panikeerden niet en konden langs Tofi, Channels en Dunham de aansluiting vinden met de Antwerpenaren (12-12). Okapi nam het offensief over van de Kangoeroes. Chrabascz en Geukens legden de 14-20 stand vast aan het einde van het eerste kwart.

 
Willebroek reageerde inside langs Badji en Creppy. Toen Oveneke een bom afvuurde en O’Neail een lay-up binnenlegde,greep coach Jaumin naar de time-out om de 12-2 tussenspurt een halt toe te roepen (26-22 7:11). Okapi herpakte zich. Troisfontaines met de driepunter en Taylor met de makkelijke lay-up brachten de stand terug in evenwicht (29-29). Tofi bracht Aalstar terug aan de leiding maar Creppy en Cheatham leken toch de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust te laten induiken. Channels en Dunham dachten daar anders over en stelden gelijk (37-37).

 
Tofi begon furieus aan het derde kwart en kon met 6 punten op rij Aalstar een kleine voorsprong geven (41-45). Een vrijwillige fout van Oveneke op Tofi zette de Aalsterse opmars verder. Channels met de drive en alweer Tofi met de inlegger, zorgden voor de 43-51 stand. Een driepunter van Chrabascz zette Okapi op rozen, ondanks de scores van O’Neail (45-54). TJ Sapp prikte tegen met een driepunter terwijl aan de overkant Troisfontaines makkelijk door de verdediging mocht wandelen op weg naar de 48-56’stand. De wedstrijd bleef vrij gelijk opgaand. Naim El ‘khounchar bleef met een driepunter druk zetten op de verdediging van de bezoekers maar Hemeleers en Dunham hielden het hoofd koel (55-64).

 
Sam Hemeleers zette met een driepunter Okapi op rozen (55-67). Willebroek gaf echter niet op en bleef met scores van Badji en Creppy rond de 10-puntenkloof hangen. Een splijtende drive van Geuekens en een makkelijke lay-up van Chrabascz zorgde voor de 61-71. Een driepunter van O’Neail bracht even hoop bij de thuisploeg, maar Troisfontaines drukte die hoop al even snel de bodem in (64-74). Cheatham vuurde nog eens een driepunter af, maar Okapi controleerde nu. Troisfontaines en Channels brachten de 6de zege voor de ajuinen in het vizier (67-78 2:48). Wesley Channels kon vanop de vrijworplijn de zege zeker stellen (67-81 2:30). De laatste score kwamen er nog van Amis die met een dunk de 70-85 eindstand vastlegde.

 
Volgende vrijdag mag Aalstar het dus in zijn eigen Forum opnemen tegen BC Oostende met de eerste plaats als inzet. Het Forum moet blauw kleuren….

Hans Rombaut

Foto’s

foto1   foto2   foto3   foto4

foto5    foto6    foto7   foto9

En eentje om in te kaderen: Na de wedstrijd namen de Okapi spelers Steven op in het team. Het mooiste moment van de avond en het bewijs van het grote Okapi hart. #EmoMomentje

foto8

Geert Segers

Scouting: klik hier