Kangoeroes Basket Willebroek 85-73 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

15 februari 2017

Kangoeroes Basket Willebroek 85-73 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Okapi begon niet onaardig tegen Giants-killer Willebroek. De ajuinen slaagden erin om Dennis Donkor uit,de wedstrijd te houden en het vizier van Chada en Channels stond allesbehalve op scherp (6-6). Toen Amis defensief het tempo hoog begon te leggen en Troisfontaines en El Khounchar raak troffen vanachter de driepuntslijn, greep coach Goethals naar de time-out (8-16). Channels trof nog wel raak met een lucky lay-up maar een driepunter van Geukens en een jumper van Amis diepten de kloof verder uit naar 10-21 (1:30). De tweede driepunter van Naim was meteen goed voor de 10-24 (00:21),maar Aalstar raakte in foutenlast. Channels profiteerde ervan om de stand na het eerste kwart op 12-24 te brengen aan het einde van het eerste kwart.

Ook in het begin van het tweede kwart liep alles vlot voor de ajuinen. Thomas De Thaey was offensief niet bij de les, defensief was hij echter een forse stoorzender voor de Willebroekse aanval. Chada en Williams kwamen wel tot scoren maar ook Landis had de ring gevonden (27-40). Okapi wist, ondanks de verre tweepunter van Donkor, zijn voorsprong grotendeels te behouden aan de rust. Dat had het te danken aan de blockshots van Amis op Channels en de penetraties van Troisfontaines. Deze laatste wist op tijd Ronell Taylor te bereiken voor de 31-44. Het laatste woord was echter voor Donkor die vanop de flank de 33-44 ruststand binnenknalde.

De Kangoeroes begonnen aan hun achterstand te knagen. Channels en Badji milderden tot 43-46 en coach Ibens greep naar de time-out (6:40). Aalstar hield stand. Tofi kon de dreigende Kangoeroes afhouden (43-52), maar Channels gaf niet op (48-52). De driepunter van Troisfontaines gaf hoop bij de meegereisde supporters (48-57). Niet voor lang want Chada en Donkor milderden aan het einde van het derde kwart tot 55-57.

Her begin van het vierde kwart was voor de thuisploeg. channels ontwaakte en ook Donkor vond de weg naar de ring terug (68-63). Okapi kon defensief geen stops meer maken en het afstandsshot van de Kangoeroes stond op scherp in money-time. In een mum van tijd stond het 77-69 (2:00) en was de wedstrijd gespeeld. Donkor legde de wedstrijd in een definitieve knoop. Zijn jumper bezegelde de wedstrijd (79-69) en dus stevent Aalstar opnieuw af op een nederlaag. De driepunter van uitblinker Channels stak de wond nog dieper in de Aalsterse wonde (82-71) en Anthony Chada legde onorthodox de verdiende overwinning van de Kangoeroes vast vanachter de driepuntslijn (85-73)

Aalstar heeft 10 dagen tijd om zich te herbronnen… Met de Vasten in zicht is dat geen slecht idee.

Hans Rombaut

Scouting: klik hier


Foto’s

foto1.  foto2.  foto3.  foto4.

foto5.  foto6.  foto7.  foto8.

Geert Segers