OKAPI TV: ONTMOET PIET DE CONINCK-VAN NOYEN, STICHTER VAN OKAPI

Een berichtje van een dame om een boek “70 jaar Okapi” te bestellen voor haar papa, “de stichter van Okapi”, meer hadden we niet nodig om in actie te schieten.
Drie dagen later zaten we ten huize PIET DE CONINCK VAN NOYEN, een warme man van ondertussen 94 jaar. In een jubileum jaar is dit de aller belangrijkste man, zonder zijn initiatief was er immers van deze club en onze naam geen sprake.
70 jaar geleden, ergens in november werd Okapi opgericht. Hoe dat tot stand kwam, waarom, de naam Okapi en vele andere weetjes kan je bekijken in deze Okapi Tv. Een aflevering waar we als club zeer fier op zijn. Het is met grote dankbaarheid dat we deze Okapi Tv aan Piet opdragen.
Geniet ervan, het is onze basis, ons bestaansrecht, het is ons DNA, het is ons bloed. Het is het mooiste 5 letterwoord dat er bestaat: OKAPI.
De ideale aanloop naar de boekvoorstelling op 5 december  in het Forum. Iedereen welkom om 20u.
Maar er is meer. Piet schonk de club het allereerste trainingspak dat de Okapi spelers in 1949 droegen. Bedankt daarvoor. Het krijgt een prominent en mooi plaatsje in het Forum. De geschiedenis is immers de profeet voor de toekomst.
Bedankt Piet! Bedank dochter Annette. Okapi leeft!
X