Port of Antwerp Giants 98-80 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

2 april 2017

Port of Antwerp Giants 98-80 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Aalstar moest het dus in de kraker tegen de Giants stellen zonder zijn kapitein John Tofi – op doktersverzoek op non actief geplaatst wegens een virale infectie – en de sinjoren startten scherp langs Beghin en Mike Smith (4-0). Okapi hield in de beginfase gelijke tred met de thuisploeg. Troisfontaines en Amis zorgden zelfs voor de 6-8 voorsprong (7:20). Bill Amis bracht met zijn eerste driepunter van de namiddag een maximale 10-13 stand op het bord voor de ajuinen. Vanop de vrijworplijn bracht Conger de Giants op voorsprong en deze zou het niet meer afgeven. Marchant mikte een driepunter binnen en de thuisploeg domineerde de aanvallende rebound. Conger kon met een score plus bonus de Antwerpse voorsprong uitbouwen tot 20-13. De driepunter van Troisfontaines naar 20-16 was het laatste wapenfeit van Aalstar. Het gemis van Tofi woog te zwaar door (24-18). Vanop de vrijworplijn werd de voorsprong van de Sinjoren nog uitgediept tot 7 punten (25-18).

De Thaey kon milderen met een simpele inlegger tot 27-21. Jason Clark deed zijn ex-ploeg pijn. Zijn slangebewegingen leidden Antwerpen naar een 10-puntenkloof. Marchant en Smith voedden een 9-2 tussenspurt naar 38-25. De derde driepunter van Marchant op evenveel pogingen, deed coach Ibens naar de time-out grijpen (41-25). De kloof was geslagen maar Geukens hoopte nog bakens te verzetten (45-30). Toen ook Landis nog een een bom kon afvuren, bleef de achterstand met de rust beperkt tot 53-37.

Amis kwam duizelig uit de kleedkamers en dus moest Okapi het in de paint even stellen met enkel De Thaey en Blair. Ware profiteerde hiervan en kon met 4 punten op rij zijn ploeg dichter bij de overwinning brengen (57-39). Troisfontaines en De Thaey konden elk op hun eigen manier met een “driepunter” knagen aan de Antwerpse voorsprong (60-47 5:00). Coach Moors greep naar de time-out en het momentum van de ajuinen was gebroken. Jason Clark en Ryan Anderson klaarden het klusje voor de thuisploeg (68-50). Naim El Khounchar scoorde 2 knappe driepunters maar de Aalsterse verdediging konden de “Marchant’s” van deze wedstrijd niet stoppen (73-55). Bill Amis gooide ook nog een bommetje binnen, maar ook nieuwkomer Kevin “drie”Punter mistte zijn entree niet (79-58).

Geen beterschap voor de ajuinen in de vierde periode. Ryan Anderson kon met een score plus bonus de wedstrijd in zijn definitieve plooi leggen (87-61). Voor Aalstar kwam het erop aan om de schade te beperken. Amis en De Thaey deden wat van hun verwacht kon worden (87-70 6:30). De wedstrijd was echter gespeeld en de Giants vierden de teugels. Het liet de ajuinen toe om nog te milderen tot 89-76. Dichter kwam Okapi niet meer. Antwerpen speelde makkelijk uit en stuurde Aalstar terug naar de “Stad van de Ronde” met een zware 98-80 pandoering.

Hans Rombaut

Foto’s

foto1.  foto2.  foto3.  foto4.

foto5.  foto6.  foto7.  foto8.

Geert Segers

Scouting: klik hier