Het project OKAPI 2020 en de nabije sportieve toekomst - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

19 april 2017

Het project OKAPI 2020 en de nabije sportieve toekomst

 

Onderstaand kunt u kijken naar een aflevering van Okapi Tv. Okapi 2020 wordt het project voor de komende 3 jaren.

 

Crelan Okapi Aalstar is verheugd het project “OKAPI 2020” voor te stellen. Onder deze titel wil Crelan Okapi Aalstar in verbondenheid en waarbij elke schakel in de club belangrijk is, verder de stap naar professionalisering zetten op korte en lange termijn.

 
Het is geen uniek gegeven in de sportwereld maar wel een zeldzaamheid. Aan het directiecomité werd Peter Venneman als consultable toegevoegd ten einde de belangen van de club en hoofdsponsor te stroomlijnen en de professionalisering verder door te voeren.
Die top blijft de doelstelling. Crelan Okapi Aalstar wil te allen tijde een plaats in de top 3 ambiëren.

 

Een aantal waarden werden vooropgesteld:
• Crelan Okapi Aalstar wil een challenger zijn voor de Belgische topclubs. Daartoe is sportief talent en een goede, uitgebreidere coachingsstaff doorslaggevend
• Crelan Okapi Aalstar wil het familiaal karakter behouden. Aalst en in het verlengde deze club heeft geen vergelijk met andere steden of basketbalclubs. Die eigenheid moet bewaard worden. One family moet doorheen de professionalisering een rode draad blijven want maakt voor een groot deel de sterkte uit van deze club
• Ambitie is het sleutelwoord. Vandaar ook Okapi 2020. Crelan Okapi Aalstar wil niet alleen op lange termijn denken, maar ook op korte termijn. Een prijs toevoegen binnen de drie jaar is en blijft de doelstelling.

 
Om dit alles te bereiken wordt de organisatie gescreend en waar nodig bijgestuurd of volledig hervormd. Dit situeert zich op verschillende niveaus: van de jeugdwerking tot het eerste team.
Onze jeugdwerking dient te professionaliseren, daartoe werden de eerste stappen gezet. Het hervormen van de jeugd wordt het komende jaar één van de prioriteiten.

 
Financiële slagkracht blijft voor een sportclub de belangrijkste uitdaging. Prospectie van de sponsors, events en B2B worden bekeken naar return, media/visibiliteit, … Om te kunnen wedijveren met de top en daar deel van uit te maken zijn meer inkomsten nodig en dient op financieel vlak de nodige stabiliteit gevonden te worden.

 
Die stabiliteit wordt doorgetrokken naar de organisatie. Iedere medewerker moet zijn/haar taken kennen en zelfstandig kunnen handelen zodat de club vlot de weg naar succes kan volgen.

 
De voorbije twee seizoenen werd bewust afgezien van Europees basketbal. Spelen in één van de Europese competities was tot op heden steeds verlieslatend. Om opnieuw Europees basketbal te kunnen aanbieden en Aalst op het internationale toneel te plaatsen wil de club streven om deze competitie zelf bedruipend te maken. Crelan zet zijn schouders mee onder dit project. Los van de andere Okapi partners wordt voor het Europese project aparte nationale funding gezocht.

 
Naar volgend seizoen werd Jean-Marc Jaumin aangetrokken als coach. Jean Marc won bijna 2 weken geleden de Beker in Zwitserland en deed dit met Oostende al voor in België. Na zijn verblijf aan de kust stond Den Helder (Nederland) onder zijn leiding waarna Jean Marc coach werd bij zijn huidige club, het Zwitserse Genève. Hij staat bekend als een emotionele coach die veel van zijn spelers verwacht. Steve Ibens wordt sportief directeur en assistent coach van Jaumin. Daarnaast zal Kevin Verhulst ondersteuning bieden bij de administratie van het A team en ingeschakeld worden bij het scouten van Belgische talent. De samenwerking met het OLV, onder leiding van Roel Van Parys, wordt komend seizoen verstevigd.

 

John Tofi heeft nog een lopend contract. De club is verheugd dat ook Senne Geukens een jaar langer aan de club blijft verbonden. Ook Olivier Troisfontaines, momenteel de beste Belgische speler uit de competitie, voelt zich als een vis in het water bij Crelan Okapi Aalstar want verlengde zijn verblijf met twee seizoenen.
Crelan Okapi Aalstar beseft dat dit een overgangsjaar is maar samen met de coaches en spelers proberen we, net als de voorbije jaren, de play-offs mee kleur te geven. In Aalst is alles mogelijk als de fans zich in blok achter het team scharen. Er wordt hard gewerkt om deze club en zijn fans te geven waar ze recht op hebben en ook verdienen voor jarenlange trouw: mooi basketbal aan de top van de Liga. Net zoals we dit bericht begonnen zijn eindigen we ook: Elke schakel in deze club is belangrijk en vormt in verbondenheid de sterkte. Aalst ademt basketbal en onze fans zijn uniek. Samen met de supporters, onze partners, de medewerkers, coaches en spelers wil het bestuur verder de stap zetten naar professionalisering, zonder de eigenheid van deze stad/club te verliezen. Aal tesaumen is geen loos begrip. Okapi 2020, daar gaan we samen voor!

#EenClubMetPassie
#Okapi2020
#AalTesaumen