Proximus Spirou 78-85 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

3 maart 2017

Proximus Spirou 78-85 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Een zwaar gehavend Crelan Okapi Aalstar kon 3 minuten stand houden tegen Spirou Charleroi. Tofi vond 2 keer de weg naar de korf maar kon niet vermijden dat een ontketenende thuisploeg een 14-0 tussenspurt plaatste (18-5). Het duurde welgeteld 7 minuten vooraleer een andere ajuin dan John Tofi de weg naar de ring vond. Ronell Taylor kon met 5 punten op rij voor de 21-12 zorgen. Ronell was ‘on fire ‘…met zijn 2de loepzuivere driepunter van de avond kon hij de achterstand herleiden tot 25-17. Het laatste woord was echter voor Libert die vanop de vrijworplijn de 27-17 op het bord toverde aan het einde van het eerste kwart.

Okapi startte hoopvol aan het begin van het tweede kwart met een driepunter van Barrueta. Charleroi kon echter telkens vanop de vrijworplijn terug weglopen van Aalstar. Troisfontaines prikte ook nog eens tegen en coach Bastianini greep naar de time-out (33-28). Een goed ingevallen Thomas De Thaey kon vanop de vrijworplijn Aalstar in het zog van Les Spirous schieten (33-30). Jarocevitch en Shepherd hielden de Waalse schaapjes op het droge, maar De Thaey en Geukens bleven het de thuisploeg moeilijk maken (41-38). Senne Geukens kon met een knappe lay-up de 43-40 ruststand vastleggen.

Ook na de pauze slaagde Charleroi er niet in om afstand te nemen van de ajuinen. Barrueta, Tofi en Troisfontaines brachten de verdediging van de Carolo’s in de problemen (53-52 4:30). De eerste score van Amis bracht de ajuinen aan de leiding (53-55). Toen hij even later op de fastbreak de 53-57 hard binnen dunkte, moest coach Bastianini terug naar de time-out grijpen (3:15). Max Landis zette zich door onder de ring en deed de aalsterse supporters kirren van plezier. Toen ook Barrueta nog eens een bom door het net joeg, stond er een 7-puntenvoorsprong voor de ajuinen op,het bord (55-62). Tofi deed daar vanop de vrijworplijn nog eens 2 punten bij (55-64). Adam Kemp kon de karolingers nog dichterbij brengen aan het einde van het derde kwart (58-64).

Crelan okapi aalstar leek ook in de laatste 10 minuten stand te houden. Een verre jumper van Taylor en een vrijworp van De Thaey hield de bezoekers op voorsprong (63-69 5:00). Spirou Charleroi liep telkens tegen de sterke defense van Aalstar aan en toen achtte Taylor zijn moment gekomen. Met assists en knappe scores bracht hij Okapi in een zetel naar een stuntzege (67-77 3:15). AAlstar liet de zege niet meer ontglippen. Alley-oops van Amis en De Thaey bezorgden de ajuinen een onoverbrugbare kloof (67-81). DJ Richardson en Libert gaven echter nog niet op en met 2 snelle driepunters konden ze de wedstrijd toch nog spannend maken (76-81 1:02). Senne Geukens bezegelde de wedstrijd echter vanop de vrijworplijn (76-83) en dus neemt Aalstar terug de derde plaats in in het klassement en kan Charleroi de ajuinen niet meer bijbenen bij een gelijke stand aan het einde van het seizoen.

Hans Rombaut

Foto’s

foto8.  foto7.  foto6.  foto5.

foto4.  foto3.  foto2.  foto1.

Geert Segers

Scouting: klik hier


Persconferentie (met dank aan TIB TV): klik hier