Stella Artois Leuven Bears 69-84 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

19 januari 2019

Stella Artois Leuven Bears 69-84 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Okapi is bezig met zijn heropstanding. In Brussels had het altijd al moeten winnen, tegen Charleroi kwam de bevrijdende zege en vandaag zou Leuven er aan moeten geloven. De bezoekers begonnen geconcentreerd en langs Van der Mars en Smith kon het een 6-10 voorsprong bijeen sprokkelen (5:53). Leuven naderde met knappe dunks van Stitt maar moest toch toezien hoe Kendall Smith de brabantse vesting neerhaalde (8-13 4:15). Met een driepunter zorgde hij voor de maximale 10-18 voorsprong (1:45). McIntosh vocht terug en kon met 4 punten op rij voor de 16-18 tussenstand zorgen. De ingevallen Buysse vuurde knap een driepunter door het netje, maar het laatste woord was voor Lambot die voor de 18-21 tekende aan het einde van het eerste kwart.

Langs Williams en Thomas kon Okapi een 0-6 tussenspurtje plaatsen naar 18-27. Een alerte Brandon Stitt en een vrijwillige fout van Simon Buysse liet de thuisploeg toe om terug dichterbij te kruipen (24-27). De opportunistische driepunter van Fauconnier en de tip-in van Stitt brachten de bordjes in evenwicht (29-29). Okapi Aalstar lag zwaar onder in de rebounds en Leuven profiteerde hiervan om dan toch de leiding te nemen in de partij (31-29 3:15). Delalic zorgde zelfs voor de 33-29 stand. Davis repliceerde met zijn eerste driepunter en de vrijworpen van Amis leverden toch nog een Aalsterse voorsprong op aan de rust (36-37).

Het plan voor de 2de helft was overduidelijk. De defensieve rebound onder controle krijgen en leuven beletten om tweede en derde kans-shots te geven. En Aalstar begon sterk aan het derde kwart. Van der Mars en Thomas zorgden terug voor een kloofje (36-42), maar okapi verzuimde voorlopig om de thuisploeg knock-out te meppen. Vrijworpen en scores van thomas leverden toch een ruimere voorsprong op (38-49). Leuven gaf zich nog niet gewonnen. Delalic zorgde met zijn 14de punt van de avond voor de 45-52 stand. Simon Buysse ‘to the rescue’ dan maar. Zijn 2de driepunter was cruciaal en zorgde er mee voor dat okapi toch met een 10-puntenvoorsprong het laatste kwart mocht induiken (49-59).

Aalstar domineerde nu en leuven leek te begeven onder de druk. Amis zorgde met 4 punten op rij voor de 49-65 stand. Robertson kon met een ‘vierpunter’ nog voor beroering zorgen maar voorlopig liet Aalstar niet toe dat de brabanders terug volledig in de wedstrijd kwamen (55-67). Lambot probeerde nog het tij te doen keren maar het vat leek leeg bij de thuisploeg (59-73). Cade Davis vuurde het genadeschot af boven Stitt (61-76 2:45). Wedstrijd gespeeld. Davis kende geen genade en fusilleerde leuven volledig met 3 bommen in minder dan 2 minuten tijd. Kendall smith dikte ook nog zijn puntentotaal wat aan en de sportoase zat in zak en as (61-84). Leuven kon in de slotfase nog terugkomen tot 69-84.

Verdiende Aalsterse zege ondanks een mindere eerste helft. Luik wacht ons vrijdag op in de Country Hall. Gaat Crelan Okapi Aalstar voor een 3 op 3?

Hans Rombaut

Foto’s

Geert Segers

Scouting