Team compleet met de komst van Joel Wright en Kellen Dunham - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

28 juli 2017

Team compleet met de komst van Joel Wright en Kellen Dunham

Met de 24-jarige shooting guard Kellen Dunham – 1m98 – heeft Crelan Okapi Aalstar een ietwat A-typische speler binnen gehaald met heel wat range. Zijn college doorliep hij bij het gerenommeerde Butler waar hij in zijn senior jaar 16,2 ptn per wedstrijd scoorde. Dunham heeft een bliksemsnel shot dat hij ook in off balance kan gebruiken met fade-away jumpers. Defensief is hij vooral een slimme speler die oog heeft voor zowel bal als man, waardoor hij de offense van de tegenstander uit balans kan brengen.
Na zijn college periode trokken de Memphis Grizzlies aan zijn armen. Hij werd tenslotte aangeworven door de Grizzlies nadat hij ook bij hen de Sumerleague had afgewerkt, maar de dag werd hij reeds doorgesluisd naar hun G-league ploeg, iowa Energy waar hij het seizoen 2016-2017 vervolmaakte, maar weinig speelgelegenheid kreeg (17mpg). In het tussenseizoen mocht hij nog optreden met het Summerleague team van de Orlando Magic. Welcome Kellen Dunham!

aankondiging speler Kellen DunhamMAIL

 

De 27-jarige en 2m01 grote Forward Joel Wright heeft er al een stevig parcours opzitten met heel wat ervaring. Na zijn college-periode bij Texas State (15 ptn, 6 reb), trok hij naar de D-league waar hij in zijn eerste seizoen bij Idaho en Delaware terecht kwam (14,5 ptn, 6 reb). Het volgende seizoen was hij te vinden bij iowa en bij Bakersfield (14,2 ptn, 6,2reb). Vorig seizoen besloot hij dan om de grote plas over te steken en kwam hij initieel terecht in de Filipijnen bij de San Beernem Stars, in China op de Asia Champions Cup en tenslotte bij het Saudische Al Ahli Jeddah. In Europa wordt Crelan Okapi Aalstar zijn eerste club.
Joel is een atletische speler met een agressieve speelstijl waardoor hij regelmatig scoort in traffic en tevens naar de vrijworplijn mag gaan. Een driepunter afvuren is niet zijn sterkste wapen. Driven, haakjes, jumpers afvuren en zijn tegenspeler verrassen met een snelle eerste stap waarna hij vlotjes dunkt , zijn wel zijn kenmerken. Welcome Joel Wright!

aankondiging speler Joel WrightMAIL

 

Met de komst van Wright en Dunham is Aalstar compleet om de competitie onder coach Jaumin aan te vatten.