Telenet Giants 77-73 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

23 december 2017

Telenet Giants 77-73 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

Slordige beginfase van beide ploegen waarbij Aalstar langs Tofi aan de leiding kwam. Antwerpen kwam snel terug en plaatste een 9-0 tussenspurt langs Dudzinski en Van Wijn. Troisfontaines kon na 6 minuten de 2de korf voor de ajuinen scoren. Offensief liep het voor geen meter voor Aalstar. Channels forceerde maar trof vooralsnog niet raak. Dudzinski troefde Amis af met een jumper en coach Jaumin moest wel naar de time-out grijpen om erger te voorkomen (13-4). De ingevallen Geukens kon Okapi nog terugbrengen tot 15-8 aan het einde van het eerste kwart.

Okapi begon niet onaardig aan de 2de periode en kon langs ‘chrabascz en Dunham milderen tot 20-14. Het vizier van Kalinoski en Donkor stond echter ook op scherp en het liet de Giants toe om de kloof uit te diepen tot 27-18. De ingevallen Tofi pakte uit met 4 punten op rij, maar verdedigend zat het nog niet volledig snor bij de ajuinen. Moses Kingsley kon al te gemakkelijk de 29-20 door het net dunken (4:40). Channels kreeg te veel minuten naar wat hij bracht. Kingsley dunkte opnieuw hard door het net (31-20). Channels en Amis ontploften opeens en kwamen dan toch tot scoren. Nu was het coach Moors die naar de time-out greep (31-25 1:30). Toen ook Troisfontaines nog een bevlieging kreeg en 6 punten op rij scoorde, was de Aalsterse achterstand gesmolten als sneeuw voor de zon (34-31).

De ajuinen begonnen catastrophaal aan het 3de quart. Channels beleefde zijn off-day verder en het deed coach Jaumin opnieuw naar de noodrem grijpen. Ondertussen had Paris Lee en Kingsley de Giants een 11-0 tussenspurt gegeven (45-33). Geukens was terug de beste Aalsterse man. De Giants maakten de ajuinen af. Paris Lee en Moses Kingsley joegen de achterstand de hoogte in (53-37). Geukens bleef de Antwerpse verdediging onder druk zetten. Fade-away jumpers, up and under-moves, driepunters….het maakte niet uit, de Aalsterse kapitein herleidde in zijn eentje de achterstand tot 53-44. Andrew Chrabascz kon met een driepunter het 3de kwart afsluiten en zo voor de 59-49 stand zorgen.

Chrabascz begon met een score plus bonus aan de laatste periode en kon zo de ajuinen tot op 10 punten terugbrengen. Bako deed net hetzelfde aan de overkant. Okapi kwam voorlopig niet dichterbij en de Giants leken de wedstrijd onder controle te hebben (67-55). Troisfontaines met een driepunter en Chrabascz met de lay-up brachten de ajuinen dan toch dichterbij (67-61). Okapi trok zich terug in zoneverdediging en even leek het de zwakke spot gevonden te hebben van de Giants. VT scoorde zijn eerste punten en Troisfontaines bracht Aalstar terug tot op 2 punten (67-65). Kingsley en Dudzinski hielden het hoofd koel (71-65). Bill Amis kon met een offensieve rebound en score de partij in een definitieve plooi leggen (77-73).

Hans Rombaut

Foto’s

foto9   foto8  foto7   foto6

foto5    foto3   foto2  foto1

Geert Segers

Scouting