Telenet Giants Antwerp 96-69 Crelan Okapi Aalstar - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

24 april 2019

Telenet Giants Antwerp 96-69 Crelan Okapi Aalstar

Verslag

De wedstrijden volgen zich in een sneltempo op voor de ajuinen. Stonden ze maandag nog op het parket van de Leuven Bears, dan waren ze vandaag te gast in Antwerpen en trekken ze vrijdag en zaterdag tegen Oostende ten strijde.

Antwerpen dus…DE ploeg van het seizoen en dus een aartsmoeilijke opdracht voor de troepen van Tony Van den Bosch. Okapi trok zich niets aan van de Antwerpse heerschappij en kon in het eerste kwart gelijke tred houden met de sinjoren langs een bedrijvige Geukens en Williams (21-17).

Ook in het tweede kwart leek Antwerpen zijn draai nog niet gevonden te hebben tegen de ajuinen. Van der Mars en Thomas lieten de Giants niet al te ver uitlopen en konden ervoor zorgen dat Okapi zowaar het tweede kwart won en de rust mocht induiken met een kleine achterstand (41-38).

Kwart 3 was er echter teveel aan. Paris Lee ontbond zijn duivels en Aalstar bleef maar missen vanachter de driepuntslijn, hoewel het inside in de eerste 2 periodes zijn mannetje stond. Van 41-38 ging het dus naar 69-54 aan het einde van de derde periode met dank aan Dudzinski en Sanders. Game over.

Antwerpen kon troepenschouw houden in het laatste kwart. De ajuinen kwamen niet meer dichter en moesten toezien hoe de Giants hun sterkte etaleerden. Elke speler op hun roster wist te scoren. Ook de beloftevolle Vrenz Bleijenbergh wist nog een driepunter te scoren en zo konden de Giants makkelijk de zege thuis houden tegen de ajuinen (96-69).

Hans Rombaut

Scouting