Tony Van den Bosch opnieuw coach in Aalst - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

8 april 2019

Tony Van den Bosch opnieuw coach in Aalst

Na het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc Jaumin heeft Crelan Okapi Aalstar de spelers op hun plichten en verantwoordelijkheden gewezen, gevolgd door individuele gesprekken in de hoop opnieuw energie, inzet en vuur op het parket van het Forum te krijgen.

We moeten echter nederig vaststellen dat dit geen soelaas bracht. Als club kunnen we niet anders dan voor ons de zoveelste maal dit seizoen te excuseren voor het wanvertoon van de laatste twee weken én voor de slechte resultaten over het hele seizoen.

We begrijpen zeer goed en hebben er alle begrip voor dat onze fans ontevreden zijn, zelfs kwaad. Noch de wissels van spelers, noch het beëindigen van de samenwerking met Jean-Marc brachten oplossingen.

Vandaar hebben we beslist om vanaf morgen dinsdag 9 april een oude bekende aan de sportieve staff toe te voegen. Tony Van den Bosch zal vanaf heden en tot minstens het einde van het seizoen de taak als headcoach op zich nemen. Tony fungeert vanaf heden ook als technisch adviseur van de sportieve staff.

Wie eens kijkt naar de oude ploegfoto’s in de kantine ziet de veel jongere Tony Van den Bosch in 1993 als coach naast Pittman en Queenan staan. Tony mag zich ook de eerste coach van het Forum noemen.  Hij was naast Aalst nog onder andere coach bij Oostende, Houthalen, RB Antwerpen, Wevelgem, Leeuwarden, bondscoach,…

Met Tony komt een heleboel knowhow naar onze club waarvan we hopen dat hij deze spelersgroep kan meetrekken in een positiever einde van het seizoen. Wij zijn blij dat Tony deze moeilijke challenge aanvaardt. Hij zal zijn ervaring als headcoach delen met Jean Colinet en Kevin Verhulst als respectievelijk T2 en T3.

We doen er alles aan om de laatste 12 competitiematchen op de eerste plaats spelers met inzet en hopelijk winstmatchen te kunnen aanbieden aan onze fans.

Momenteel geeft de club (spelers, coaches, verantwoordelijken) geen interviews, teneinde de volledige focus te behouden op de komende wedstrijd. 
De coaches, alsook Anthony Mallego (sportief verantwoordelijke) staan paraat na de wedstrijd van komende zaterdag.
Kapitein Senne Geukens zal de pers te woord staan betreffende vragen over de wedstrijd van komende zaterdag.