Vrijdag 20 oktober naar de hoofdstad - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

19 oktober 2017

Vrijdag 20 oktober naar de hoofdstad

Brussels miste de seizoensstart. In de Euromillions-league liep het al 2 keer tegen een nederlaag op. Het verloor nipt van Charleroi in zijn seizoensopener en ook in de Lotto Arena waren de Giants te sterk voor de Brusselaars. In Neder-over-Heembeek werd dan wel weer gewonnen van Limburg United.  Brussels werd kansloos uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en in de Eurocup werd deze week nog verloren van de Cypriotische landskampioen Keravrnos.

Dit alles kon niet zonder gevolgen blijven. De 2m13 grote center Dejan Kravic werd bedankt voor (niet-)bewezen diensten en ook de Litouwse shooting guard/forward Matulionis zit op de wip. Het is zeer de vraag of ze er tegen Crelan Okapi Aalstar nog bij zullen lopen. Brussels lijkt zich vooral Belgisch willen te versterken en heeft zijn interesse getoond in Khalid Boukichou, die momenteel nog een interim-contract heeft bij het Franse Pau Orthez, niet toevallig de ploeg van ex-Brussels-coach Serge Crevecoeur.

Voor de rest is de ploeg nagenoeg onveranderd gebleven. Domien Loubry, Alex Lichodzijewski, Guy Muya, Augustas Peciukevicius, Maxime Depuydt, Jonas Foerts en de Amerikaan Jeremy Simmons kozen er allemaal voor om hun verblijf in de hoofdstad te verlengen. Ter vervanging van Dowe werd de 25-jarige shooting guard KT Harrell aangetrokken en om de forward/center-positie te verrijken, kwam aan het einde van de voorbereidingsperiode ex-Leuvenaar Brandon Peterson nog uit de hoed getoverd.

Welk Brussels zal Aalstar te zien krijgen? De ploeg die ietwat in een negatieve spiraal zit, of het gewonde dier?