Vrijdag 29 september naar "Den Alverberg" in Hasselt - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

28 september 2017

Vrijdag 29 september naar “Den Alverberg” in Hasselt

Vrijdag speelt Crelan Okapi Aalstar zijn eerste uitwedstrijd van het nog jonge seizoen in de Hasseltse Alverberg, de thuisbasis van Limburg United. De sympathieke limburgers hebben na het vertrek van coach Bryan Lynch een grote metamorfose ondergaan. Het roer werd overgelaten aan de 38-jarige Amerikaan Ronny McCollum. De nieuwe coach is echter geen onbekende voor het Belgische basketbal en voor Limburg in het bijzonder. Tussen 2007 en 2009 was hij als guard actief bij het ter ziele gegane Bree. Na een omzwerving in Cyprus speelde hij dan nog 5 jaar bij Houthalen, waar hij ook zijn spelerscarrière afsloot en zich concentreerde op coaching.

Wie blijft er nog over van vorig seizoen bij United? Enkel Wen Mukubu en Yannick Desiron …en die moeten we al lang niet meer voorstellen. Voor de rest kon coach McCollum dus met een propere lei beginnen aan het nieuwe seizoen. Dat leverde een resem aan nieuwe en nog onbekende namen op. Belgisch werd er ingekocht met Yoann Hertay, die de overstap van Luik maakt. Verder komt ook Jonas Delalieux opnieuw de rangen vervoegen, na een korte tussenstop bij de Leuven Bears. Ook Jordan Heath is geen onbekende voor het Belgische basketbal en ook niet voor onze coach Jaumin. Jordan speelde in 2014 een goed seizoen bij Willebroek en profiteerde daarvan om een transfer te versieren naar Spirou Charleroi. Bij de Carolo’s ging het hem minder goed af waarna hij naar Monthey verhuisde in de Zwitserse LNA. Jordan Heath was opponent van coach Jaumin in de finale van de play-offs in Zwitserland. Heath is met zijn 2m08 niet alleen een dreiging als shotblocker, maar hij heeft ook een zeer goede driepunter in huis waardoor hij de grote jongens van de opponent mee naar buiten trekt en dus zo onder de ring de weg vrij maakt voor zijn kleinere ploegmakkers. Met Khaliq Spencer werd een jonge robuuste rebounder en springveer binnengehaald. Vooral aan de offensieve boards vormt hij een bedreiging met 2de kans shots als resultaat. Limburg United heeft ook op de guardpositie Amerikaans ingekocht met rookie Joe Rahon. De 27-jarige Tate Unruh (1m93) komt over van het Finse Kauhajoki en Zach Monaghan heeft al ervaring opgelopen bij Coruna in de Spaanse LEB Gold (2de klasse). Small Forward Cory Dixon werd pas laat aan het roster toegevoegd nadat hij bij Plymouth Raiders aardige stats liet optekenen (18.9ppg, 7.0 rb, 3.5 as) en hij Ronnie McCollum tegen het lijf liep op diens Amerikaanse rondreis.

Voor United wordt dit de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De wedstrijd van vorig weekend werd immers uitgesteld omwille van Champions League verplichtingen van de Antwerp Giants. In de Supercup toonde het echter dat het een ploeg is die over heel wat potentieel beschikt en die het elke ploeg moeilijk kan maken. De Supercup werd wel verloren met een schamel puntje nadat de Oostendse center Mike Myers in de slotseconde de winnende korf lukte.

Kan Crelan Okapi Aalstar verder bevestigen in Alverberg? Coach Jaumin is er alvast in geslaagd om op korte termijn de ploeg naar zijn hand te zetten en er een geheel van te maken. Een overwinning in Hasselt moet dus in de mogelijkheden liggen. #NoOnionsNoGlory