YVES DEFRAIGNE NIEUWE HEADCOACH VAN CRELAN OKAPI AALSTAR

YVES DEFRAIGNE NIEUWE HEADCOACH VAN CRELAN OKAPI AALSTAR

TREVOR HUFFMAN EN KEVIN VERHULST VERVOLLEDIGEN HET COACHING-TEAM ALS ASSISTENT-COACHES

De veelbelovende ploeg die dit jaar samengesteld werd, kon momenteel enkel in de bekercompetitie een feilloos parcours afleggen. In de competitie werd na een sterke start en knappe zeges tegen Charleroi en Antwerpen, echter de verwachte ranking nog niet bereikt.

Het totaal vernieuwde Crelan Okapi Aalstar is, zowel op sportief als op bestuursvlak,  een club die constant in beweging is en wil blijven. Dit met als doel : mooi en goed  basket brengen met beleving op en naast het veld. Een club die gestaag bouwt en vooruit wil. In onze interne communicatie aanpak hanteren we een open communicatie politiek met een open-deur beleid naar onze coaches en spelers toe.

Uit de regelmatige gesprekken met spelers en coaches liet Trevor Huffman weten dat hij zich beter als assistent coach zou voelen om van daaruit sterker te worden naar de toekomst toe. Als club voelden wij dit ook aan gezien de noodzakelijke groei qua coaching ons inziens vertraagde. Gezien de belangrijke komende week (the CUP) en de must om een betere uitgangspositie te verwerven naar aanloop van de play-offs kon de club niet bij de pakken blijven zitten. Daarom werden enkele belangrijke beslissingen genomen.

Okapi gaat in op de vraag van Trevor om te fungeren als assistent coach. Om bijkomende energie te pompen in het team werd op zoek gegaan naar een nieuwe headcoach.

Crelan Okapi Aalstar zet haar ambities kracht bij door het aantrekken van de heer Yves Defraigne die 18 jaar ervaring heeft in eerste klasse basket als headcoach. Hij was onder andere coach bij Willebroek, Mons, Gent, Trier en Brussels. De Gentenaar wil attractief basketbal spelen maar vanuit een aangescherpte defense.  Tijdens het gesprek met het bestuur en de Sportief Directeur liet hij een zeer sterke indruk na.

We zochten en vonden in de persoon van Yves de noodzakelijke ervaring om samen met de assistent coaches een stap vooruit te kunnen zetten.  Vanaf heden bestaat ons coachingsteam uit de headcoach Yves Defraigne, bijgestaan door twee assistent coaches: Trevor Huffman en Kevin Verhulst.

We nemen bijgevolg afscheid van Jean Colinet, niet omwille van zijn inzet, kennis, ervaring,… maar enkel en alleen om nieuwe ideeën en een frisse wind doorheen het team te laten waaien. We willen Jean dan ook oprecht danken voor de jaren bij onze club, zijn professionele ingesteldheid en daadkracht. Wij wensen hem gemeend alle succes toe in zijn verdere carrière.

Met deze verschuivingen en de nieuwe aanstelling wil Okapi naar de finale van “the CUP”  én tevens een betere uitgangspositie verwerven naar de play-offs toe. Intussen wordt verder gewerkt aan het team van volgend seizoen. Nu eerst volle focus op de halve finale van de Beker Van België tegen Charleroi.

X