Zaterdag 23/9 start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Luik - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

21 september 2017

Zaterdag 23/9 start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Luik

Bet First Liege Basket begint met een nieuwe lei aan het seizoen.

Coach Petit werd bedankt voor bewezen diensten en met de 35-jarige Laurent Costantiello staat er een neoviet aan de zijlijn als coach bij Les Aredjis. Bij de Luikse club heeft hij echter zijn sporen al verdiend als Algemeen directeur.

Van het miserabele seizoen 2016-2017 werden maar 2 spelers weerhouden nl. Guard/Forward Louis Hazard en meubelstuk Boris Penninck.

Luik koos voor een beperkte kern van 4 ervaren Belgen, aangevuld met jeugdspelers, en daarnaast 5 buitenlanders. Naast Hazard en Penninck, werd oude rot in het vak François L’Hoest teruggehaald van bij Ninane en maakte point guard Terry Deroover de overstap van de Kangoeroes naar de Stieren.

Bij de buitenlanders werd er 1 bekende naam binnengehaald. Darnell Harris, die vorig seizoen de kleuren verdedigde van Spirou Charleroi, werd aangetrokken als Forward bij de Luikenaars. Daarnaast trok men Carl Montgomery als center. Deze 2m03 grote 28-jarige Amerikaan haspelde zijn collegeperiode af bij Chicago State en komt over van het Letse Liepajas. De Sloveen Jakob Cebasek (2m, 26 jaar) is een polyvalente en reboundsterke vleugel waar heel wat creativiteit van verwacht mag worden. Op de shooting guard vinden we Milos Bojovic terug. Met zijn 35 jaar brengt hij heel wat ervaring met zich mee en hij manifesteert zich dan ook als de scoremachine bij de Luikenaars. Verder wordt de kern aangevuld met point guard Tyler Larson. Na zijn opleiding bij South Dakota, begon hij zijn professionele carrière bij het Letse Jekabpils. Zijn goede stats daar, leverden hem een transfer op naar het bekende Barons Riga. Ook daar stelde hij niet teleur en met bijna 15 punten per wedstrijd en 4 assists, zou hij de Luikse ploeg naar een hoger niveau moeten kunnen tillen.

Hoe de voorbereiding geweest is van de Luikenaars valt moeilijk in te schatten. Hoogtes en laagtes wisselden zich vaak af. Top tegen Limburg United, Brussels en het Franse Charleville-Mezières, maar tevens zwak tegen de Duitse 2de klasser Crailsheim.

De nieuwe Euromillions-league zal alleszins een open competitie worden die waarschijnlijk niet gedomineerd zal worden door 1 ploeg, maar waar er eerder sprake zal zijn van een nivellering. Dit kan alleen maar de spankracht ten goede komen.