Zaterdag 25 maart komt Leuven op bezoek - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

23 maart 2017

Zaterdag 25 maart komt Leuven op bezoek

Aalstar speelde – ondanks de resem geblesseerden – in en tegen de kustploeg een meer dan verdienstelijke partij en zag nipt de overwinning aan zich voorbij glippen.
Tegen de Leuven Bears is het dan weer terug een wedstrijd die kost wat kost gewonnen moet worden. Leuven naaide vorig weekend Spirou Charleroi zijn 4de opeenvolgende nederlaag aan zijn broek, wat leidde tot het ontslag van ex-coach van het jaar Fulvio Bastianini.
De Bears haalden hun eerste zege binnen sinds de 18de speeldag. Dan moest Betfirst Luik het ongelden in zijn eigen Country Hall. Het is terug een wisselvallig seizoen voor de Vlaamsbrabantse ploeg hoewel het nochtans sterk begon aan de competitie. De Australische forward Clinton Steindl kreeg geen constante in zijn spel en toen hij ook nog een paar wedstrijden geblesseerd vanop de bank moest toekijken, was de Leuvense knappe competitiestart al volledig teniet gedaan. De Bears prijken voorlopig voorlaatste in het klassement van de Euromillions-league en telt 3 verliespartijen meer dan Mons-Hainaut, de nummer 8 in het klassement. Wil Leuven nog aanspraak maken op de play-offs dan zal het alle zeilen moeten bijzetten om de Henegouwers nog bij te halen. Daarvoor zal het zeker en vast de scalp van de ajuinen willen nemen in het Forum. Aalstar leed al 5 nederlagen dit seizoen in zijn thuishaven maar kan nu dan toch uiteindelijk rekenen op de Nigeriaanse versterking Ben Uzoh die maandag zijn vrijgave bekwam van Fiba Europe.
Bij de Bears wordt het vooral oppassen voor goudhaantje Codi Miller-Mcintyre en voor center Omhan Samhan. De ploeg van interim-coach Ferried Naciri wordt verder aangevuld met forward Treg Setty, guard Korey Billbury en Armani Cotton. Ismaël Bako zal onder de ring zijn mannetje moeten staan en van Jonas Delalieux weten we al wel dat hij een bommetje door het netje kan gooien. Als we kijken naar de andere affiches van de 26ste speeldag zou Aalstar wel eens een gouden zaak kunnen doen in het klassement….maar het vel van de Bear wordt niet verkocht vooraleer hij geschoten is.