Zaterdag 4 november naar Willebroek - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

2 november 2017

Zaterdag 4 november naar Willebroek

Aalstar trekt op zaterdagavond naar De Schalk in Willebroek waar het strijd om het behoud van de tweede plaats tegen de Kangoeroes. Vele Aalstenaars volgen, de supportersbus is voor de eerste keer sinds lange tijd opnieuw volzet.

Na het vertrek van coach Goethals naar Mons ging voorzitter Luc Katra snel te werk en trok het Damir Milacic (ex-Pepinster) aan om de troepen te leiden. En voorlopig doet hij dit met succes want de Kangoeroes prijken na 5 speeldagen op een knappe 5de plaats met 3 overwinningen en 2 nederlagen. Daarmee doet het minstens even goed dan Mons dat het na 6 speeldagen met 3 overwinningen en 3 nederlagen moet stellen.

Voor Crelan Okapi Aalstar wordt het een blij weerzien met Naim El Khounchar die 5 seizoenen lang de Aalsterse kleuren verdedigde, maar op zoek was naar meer speelminuten. Bij Willebroek was men heel tevreden dat men center Papi Badji kon houden. Er waren nochtans ploegen genoeg die in de rij stonden om de boomlange Senegalees binnen te halen na zijn spectaculaire seizoen vorig jaar. Op de spelverdeling werd dit jaar voor de pijlsnelle Kenyon McNeail gekozen en met TJ Sapp heeft het een raakschietende driepuntsspecialist binnengehaald. Ook op de forward positie heeft men met de 2m08 grote Kwan Cheatham, voor heel wat vuurkracht met range gekozen. De ploeg wordt verder aangevuld met de meubelstukken Anthony Chada en Randy Oveneke die telkens hun minuten meer dan waard zijn. Daar bovenop komt de ervaring van de immer jeugdige Stéphane Moris, de snelheid en intense verdediging van ex-Giant speler Marius Mwendanga en het solide spel van de Kroatische center Ivan Vranes. Het wordt dus allesbehalve “a walk in the park” voor de ajuinen.

Lukt het John Tofi om – net zoals vorig jaar – terug een monsterpartij tegen de Kangoeroes te spelen? De Kangoeroes zullen alleszins gebrand zijn op een klinkende prestatie na de pijnlijk zware nederlaag tegen Limburg United vorige week. Voor Wesley Channels en Vernon Taylor wordt het een blij terugzien met hun oude fans.