Zoterdag 10 febrewore viert Crelan Okapi Aalstar carnaval! - Crelan Okapi Aalstar
Tickets Restaurant

Nieuws

9 februari 2018

Zoterdag 10 febrewore viert Crelan Okapi Aalstar carnaval!

Meiren ist zoveir.. de start van Vastelauved in et Okapi Foerum.
De lang verwachte carnavalswedstrijd, zowat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, althans de wedstrijd waar het meest naar uitgekeken wordt en waar kaarten bemachtigen een zenuwslopende bezigheid is geworden voor menig supporter. Ook dit jaar konden we het Forum meerdere keren vullen. Het blijft wachten op de nieuwe zaal om aan ieders vraag te kunnen voldoen.

In het Aalsterse wordt hedendaags in zowat elke sporttak een carnavalswedstrijd georganiseerd. Dit begrip ontstond echter bij Okapi, meer bepaald tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoei. We spreken van de tijd waarin Okapi nog aantrad in tweede nationale. Meerder verleningen waren nodig om de winst op carnavalszaterdag in het Forum te houden en dat tegen het ongenaakbare Hoei. De zaal stond op zijn kop, een nooit geziene en weergaloze sfeer met gezangen, Aalsterse Liedjes en polonaises. De carnavalswedstrijd was geboren.
Doorheen de volgende jaren werd dit een begrip. Je moet het maar doen om als tweede klasser de nationale TV en bijhorende nationale schrijvende pers te lokken. Het is hier allemaal gebeurd. Op de vooravond van Vastelauved werd hier geschiedenis geschreven.

Ook dit jaar vinden reportagemakers hun weg. Niet alleen is de wedstrijd live te volgen op Play Sport en bij onze regionale partner Tv Oost maar ook Luc Alloo komt beelden draaien.

Zaterdag wordt het Forum opnieuw omgetoverd tot een knotsgekke tempel vol humor, satire en zelfrelativering maar vooral veel Aalsterse ambiance, gekruid met de typische spirit waarvoor deze stad bekend staat.

Okapi straalt dan ook carnaval uit. Vele medewerkers zijn actief bij carnavalsverenigingen, carnavalsradio’s, feestcomité, … Idem voor de massa fans. Net zoals de voorbije jaren kennen we opnieuw een Okapi prins. Prins Alex De Kegel, fotograaf bij Crelan Okapi Aalstar, mag de opworp geven. Zijn intrede zal gepaard gaan met vele lichtjes en de polonaise ingezet door het voltallige Feestcomité. Het is geen geheim dat we als club ontzettend fier en grosj zijn dat we in onze rangen opnieuw een prins mogen rekenen en met Prins Alex het feestgedruis kan starten bij Crelan Okapi Aalstar.

Kom op tijd want de opwarming start om 20 uur! Ook de eters in het restaurant worden vroeger verwacht zodat zij ook om 20u hun seats kunnen innemen.

Opwarming met carnavalisten
Raf Sidorski, Jurgen Cooman, Joeri Mens, Bart Van den Neste, Beschomt en Kris Poorter zorgen voor de vonken en het vuur in het Forum. De ploegvoorstelling gebeurt op een gloednieuwe remix van het eerste Okapi Aalstar liedje. Daarna volgt het intreden van Prins Carnaval 2018 Alex De Kegel met het voltallige feestcomité.

Feest na de match
Na de match volgen de traditionele fuiven in alle kantines met enkel en alleen Aalsterse liedjes. Onze eigen Plop zorgt vanuit de Jupiler Blue Club voor Aalsterse ambiance, doorgelinkt naar alle kantines én de zaal.

Vestiaire voor de mensen die eten in de VIP Lounge
Wegens de beperkte ruimte zal er helaas geen plaats voorzien zijn in de VIP Lounge voor de jassen. Daarom vragen wij om ze af te geven in de vestiaire.

Trappen
Mogen we met aandrang vragen de trappen ten allen tijde vrij te houden en de nooddeuren gesloten.

En o ja… Voor we het vergeten: we treden aan tegen het grote Charleroi. Dat de Aalsterse steun extreem hard nodig zal zijn om op te boksen tegen het Waalse budgettair en letterlijk groot team hoeft geen betoog, laat staan tegen de trommels van de Karolingers. Een hel, dat moet het worden. Voor of achter: het is carnaval, laten we België tonen wat dit voor een Aalstenaar betekent!

Het bestuur, de spelers en coaches wensen al onze fans een prachtige carnaval. On iederiejn nen zoligen vastelauved.

Het webteam wil zich op voorhand excuseren. Verslag, foto’s, film,… van deze wedstrijd zullen pas online komen in de loop van donderdag 15/2, na het bekomen van “droi zotte daugen” 🙂 Met dank voor het begrip.

 

 

CARNAVAL OKAPI TELT AF